Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Microsoft neemt Minecraft-ontwikkelaar over voor twee miljard euro - Xbox One Gaming
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Registreren Inloggen

Microsoft neemt Minecraft-ontwikkelaar over voor twee miljard euro

De geruchten gingen al een tijdje, maar nu is het officieel. Microsoft neemt Mohjang over voor 2,5 miljard dollar. Dit is omgerekend 1,94 miljard euro.

Microsoft neemt Minecraft-ontwikkelaar over voor twee miljard euro

Tegelijkertijd heeft Markus Persson, de oorspronkelijke Minecraft-progammeur, besloten Mojang te verlaten.  Het bedrijf bezorgde hem teveel stress. Nadat hij de ‘This Is Phil Fish’-video had gezien op YouTube kwam hij erachter dat hij niet de gewenste connectie met zijn fans had. ‘Ik ben een symbool geworden. Ik wil geen symbool zijn, verantwoordelijk zijn voor iets wat ik niet snap.’ Hiermee refereert hij naar de nieuwe Minecraft-voorwaarden, die spelers hem persoonlijk kwalijk namen. Naast Persson verlaten ook de andere mede-oprichters van Mojang, Karl Manneh en Jakob Porsér het bedrijf.

Hoewel Mojang nu bezit is van Microsoft, betekent dit niet dat Microsoft de ondersteuning voor de overige platformen zal stopzetten. iOS, Android en Playstation-bezitters zullen dus niet bang hoeven te zijn dat ze binnenkort worden buitengesloten. ‘Gamen is de topactiviteit tussen apparaten en we zien grote potentie om de Minecraft-community en -franchise te laten groeien en koesteren.’, aldus Microsoft.

Het is niet duidelijk of de medewerkers van Mojang ook aan andere projecten zullen moeten gaan werken. Wat er met de overige projecten van Mojang, zoals de kaartgame Scrolls, gebeurt is ook nog onduidelijk.

De afgelopen vijf jaar zijn er van Minecraft maar liefst 50 miljoen exemplaren verkocht. Minecraft is beschikbaar voor de Xbox 360, pc, iOS, Android, Playstation en sinds 5 september voor de Xbox One.

15-09-2014 om 23:49 | Thomas | via Xbox Wire

Parse error: syntax error, unexpected 'endif' (T_ENDIF) in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-content/themes/nervousplutonium/widget-related.php on line 76