Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Sony Online Entertainment overgenomen, gaat ook Xbox One games maken - Xbox One Gaming
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Registreren Inloggen

Sony Online Entertainment overgenomen, gaat ook Xbox One games maken

Sony heeft hun ontwikkelstudio Sony Online Entertainment verkocht aan Columbus Nova. De studio zal nu doorgaan onder de naam Daybreak Game Company en belangrijker nog, de studio zal Xbox One games gaan maken.

Sony Online Entertainment overgenomen, gaat ook Xbox One games maken

John Smedley, president van Daybreak Game Company zegt in onderstaande tweet zelfs dat hij niet kan wachten om Xbox One games te gaan maken.

De voormalige Sony studio maakte onder meer games als EverQuest, DC Universe, PlanetSide en H1z1, maar het is niet bekend of we deze games nu ook op Xbox One kunnen verwachten. Wel werd op Reddit een bericht geplaatst door het voormalige Sony Online Entertainment waarin gezegd werd dat de studio dankzij deze overname meer middelen tot z’n beschikking heeft en dat dit zorgt voor spannende ontwikkelingen voor hun bestaande IP’s. Daaruit zou je kunnen afleiden dat er een kans is dat we spellen als H1Z1 en DC Universe in de toekomst ook op Xbox One kunnen verwachten.

Columbus Nova

Columbus Nova, de nieuwe eigenaar van Daybreak Game Company, is een Amerikaanse investeringsfirma met ruim vijftien miljard dollar verspreid over verschillende onderdelen. Ze zijn onder meer eigenaar van de muziekservice Rhapsody en de online marktplaats voor diensten Fiverr. Overigens is een gaming bedrijf niet helemaal nieuw voor Columbus Nova, één van hun senior managing partners is Jason Epstein, de eigenaar van Harmonix die onder meer bekend zijn van Rock Band, Dance Central en Fantasia: Music Evolved.

06-02-2015 om 13:01 | Jörn