Registreren Inloggen

Battlefield 5 gaat terug naar de Eerste Wereldoorlog

Eind 2015 leek het er nog op dat Battlefield richting Japan zou gaan, maar inmiddels gaat er alweer een nieuwe gerucht het internet over. Battlefield 5 zou zich namelijk af gaan spelen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Battlefield 5 gaat terug naar de Eerste Wereldoorlog

Nu Star Wars: Battlefront het lekker doet, heeft DICE weer alle tijd voor nieuwe projecten. Dat er een nieuwe Battlefield zou komen was natuurlijk meer dan logisch, maar over een nieuwe setting was nog weinig bekend.

World of Games

Het gerucht werd in werking gezet door de retailer World of Games. Zij plaatsten namelijk de beschrijving en releasedatum van Battlefield 5 op hun website. Als releasedatum wordt 26 oktober genoemd. In de beschrijving werd gezegd dat het gaat om een ‘tactische online shooter in de Eerste Wereldoorlog’. Dat laatste stukje info is vervolgens snel verwijderd. Zeer opvallend dus…

World War 1 of 2?

X1G-lezers lieten deze week weten dat zij het liefst de Tweede Wereldoorlog zouden induiken met de nieuwste Call of Duty. Niet de toekomst, maar het verleden is dus weer populair. Weet DICE dan met een setting in de Eerste Wereldoorlog ook de juiste snaar te raken bij gamers?

Hoe dan ook, het zal onduidelijk blijven totdat EA iets van zich laat horen. Zou Battlefield 5 in de Eerste Wereldoorlog jouw cup of tea zijn?

27-02-2016 om 15:44 | Marieke
  • http://xboxonegaming.nl Ian van den Burg

    WOI is toch het ondergeschoven kindje, dat klinkt wellicht een beetje vreemd (zeker aangezien het in bijvoorbeeld Frankrijk nog steeds wordt gezien als ‘La Grande Guerre’), maar als het gaat om media en zeker games, dan is het wel zo. Valiant Hearts wist echter, op prachtige wijze, een plaatje te schetsen hoe verschrikkelijk die oorlog was.

    Probleem is natuurlijk, voor de iets meer filmische games, dat WOI vooral een ‘loopgravenoorlog’ was en dus een stuk minder spectaculair was, vanwege het feit dat men steeds maar kleine stukjes land kon veroveren. Maar het zou toch wel een verademing zijn, na alle WOII en future tech warfare.