Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Game of Thrones: Episode Three - Komt steeds beter uit de verf - Xbox One Gaming
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Registreren Inloggen

Game of Thrones: Episode Three – Komt steeds beter uit de verf

Game of Thrones gaat over een kleine tien dagen weer verder met het vijfde seizoen. Ideale moment voor Telltale om verder te gaan met hun toevoeging aan het universum van de serie en de boeken. Ditmaal met The Sword in the Darkness, wat de titel van de derde episode is.

Game of Thrones: Episode Three – Komt steeds beter uit de verf

Na flink wat onthullingen/twists en andere interessante ontwikkelingen in de vorige twee episodes van Telltale’s Game of Thrones, pakt de studio weer uit met deze derde aflevering. En, hoewel het een beetje op de zaken vooruit lopen is, deze episode is de sterkste tot nu toe. Het zal er ook wel mee te maken hebben dat de nieuwe characters, om House Forrester gesitueerd, steeds beter uit de verf komen. Roderik Forrrester als leider van zijn huis, Asher Forrester en Beshka als badass duo, Gared Tuttle als trouwe dienaar van zijn huis en nu dan Gryff Whitehill, die een kop heeft die perfect bij zijn persoonlijkheid past. Dat betekent dat ze minder op de ’show’ personages (zoals bijvoorbeeld Tyrion Lannister en Jon Snow) hoeven te teren en die er meer zijn als fanservice, wat een goede zaak is.

Vooral in de plus

Een andere positieve ontwikkeling vergeleken met de vorige episode(s) is de vermindering van de haperingen. Waar de game in The Lost Lords tijdens Quick Time Events wel eens flink haperende, is dat in The Sword in the Darkness echt een stuk minder. Dit maakt, zeker bij de QTE’s, het geheel een stuk beter speelbaar. En dat was ook wel nodig, want in episode 2 kostten al die problemen onnodig veel tijd.

Telltale's Game of Thrones episode 3 drogon-cave-1920x1080

Ik heb eigenlijk weinig negatiefs te melden over Sword in the Darkness. De ’vergeet me niet bug’  is helemaal opgelost, en met deze sterke episode is de nare smaak daarvan ook eigenlijk wel grotendeels weggespoeld. Enige minpuntje is wellicht het gebrek aan nieuwe grote locaties, het speelt zich grotendeels af waar de vorige episodes ook plaats vonden. Verder begint het ook steeds op te vallen dat de graphics toch iets minder zijn dan bijvoorbeeld Tales from the Borderlands. Dat heeft ook wel met stijl te maken, en hoewel ik het schilderachtige wel kan waarderen, lijkt het soms alsof de kinderen van de designers met hun vingertjes in de graphics hebben gewreven. Hoewel ik vermoed dat het te laat is om dit aan te passen, zou ik aanraden om de kinderen voortaan thuis te laten, want het komt de graphics niet ten goede.

Net als Skyrim, soort van

Tenslotte overviel mij een gevoel van herkenning tijdens de stukjes op en rondom The Wall. En dan bedoel ik uiteraard buiten de Game of Thrones franchise om. Het deed mij namelijk erg denken aan The Elder Scrolls V: Skyrim. En dan vooral de setting, zo in het winterachtige landschap, en natuurlijke de medieval/fantasy elementen. Naast dit gevoel, kan ik ook weer onderstrepen dat (tot nu toe) Telltale’s Game Of Thrones echt een perfecte aanvulling is op de tv show. Dat komt natuurlijk helemaal mooi uit omdat op 12 april het Game of Thrones feest weer verder gaat met seizoen vijf van de serie.

Telltale's Game of Thrones episode 3 tree-1920x1080

Conclusie

The Sword in the Darkness is de beste episode tot nu toe. De characters worden steeds sterker en drijven de bekende cast steeds iets meer naar de achtergrond. Ook worden de oneffenheden van de vorige episodes er een beetje uitgepoetst. Ik ben benieuwd of Telltale Games zo door kan blijven gaan en het in het tweede helft vergooien, dat zou natuurlijk zonde zijn.

03-04-2015 om 11:00 | Ian van den Burg