Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Minecraft: Story Mode: Episode One – Minecraft komt tot leven - Xbox One Gaming
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Registreren Inloggen

Minecraft: Story Mode: Episode One – Minecraft komt tot leven

Een developer die spannende, ontroerende en meeslepende verhaalgames creëert en een sandboxgame waar geen enkele vorm van verhaal in zit: het lijkt in de eerste instantie een enorme paradox. Toch flikt het team van Telltale Games het weer. Zij bouwen de wereld van Minecraft namelijk om tot de perfecte achtergrond van een avontuurlijk verhaal.

Minecraft: Story Mode: Episode One – Minecraft komt tot leven

Kies jouw Jesse

In Minecraft: Story Mode stappen we in de geblokte schoenen van protagonist Jesse. Het leuke aan Jesse is dat we, in tegenstelling tot eerdere Telltale spellen, zelf kunnen kiezen of Jesse een man of vrouw is. Ook zijn er per geslacht verschillende looks mogelijk. Altijd leuk die extra keuzemogelijkheid en na enig beraad besloot ik te spelen als Jesse nummer vier, het meisje met de groene ogen.

minecraft-story-mode1-241015

The Order of the Stone

In Episode 1, getiteld The Order of the Stone, krijgen we in een korte introductie het legendarische viertal van The Order te zien. Helaas zijn Jesse en haar vrienden nog lang niet zo cool. Samen met haar beste vrienden Olivia, Axel, Petra en het varken Reuben verliest ze al jarenlang de bouwwedstrijd op Endercon. Wanneer ze dit jaar opnieuw voor de winst gaan, wordt Endercon echter overvallen door een gigantisch gevaarte. Het is aan Jesse en haar gang de taak om alle leden van The Order of The Stone bij elkaar te brengen en de wereld te redden.

Tijd voor avontuur

Hoewel ik met enige scepsis aan de game begon, ben ik zeer positief verrast. De game bereikt niet het emotionele niveau van The Walking Dead, de spanning van Game of Thrones, of de hilariteit van Tales from the Borderlands, maar dat neemt niet weg dat Minecraft: Story Mode ontzettend vermakelijk is.

minecraft-story-mode3-241015

De game is lekker luchtig met hier een daar een aantal gevatte opmerkingen. De set-up van het verhaal belooft ook veel goeds: het lijkt er namelijk op dat er de komende afleveringen een flink avontuur aan zit te komen. Voor Minecrafters is deze episodische game ook lekker herkenbaar: bouwen we een dirt house of klimmen we een boom in?

Vreemde vierkanten

Die herkenbaarheid is misschien ook wel het grootste nadeel van de game. Ik betwijfel hoe leuk Minecraft: Story Mode is voor gamers die nog nooit Minecraft hebben gespeeld. Vanuit hun standpunt kan ik me namelijk goed voorstellen dat de game te kinderlijk is en dat de vierkante figuren maar vreemd zijn.

minecraft-story-mode2-241015

Conclusie

Minecraft: Story Mode haalt het niet bij eerdere Telltale Games als The Walking Dead, The Wolf Among Us en Tales from the Borderlands, maar dat is absoluut geen schande. Ook hier laat Telltale weer zien hoe ze een bestaande franchise kunnen voorzien van een nieuwe draai, terwijl ze toch de kern van het origineel behouden. De game is hier en daar wat kinderlijk, maar gelukkig luchtig en vermakelijk genoeg om mij enthousiast te maken voor de volgende episode.

24-10-2015 om 14:20 | Marieke

Parse error: syntax error, unexpected 'endif' (T_ENDIF) in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-content/themes/nervousplutonium/widget-related.php on line 76