Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Redactie: Onze favoriete games voor 2015 - Xbox One Gaming
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Registreren Inloggen

Redactie: Onze favoriete games voor 2015

2014 was volgens sommigen van ons toch een beetje een gaming jaar vol teleurstellingen. Zo waren er voor een aantal games flinke opstartproblemen, vielen andere games simpelweg tegen en werden er een aantal grote titels uitgesteld.

Redactie: Onze favoriete games voor 2015

Gelukkig is 2015 in aantocht met een hele sloot nieuwe titels als Assassin’s Creed Victory, waarmee Ubisoft hopelijk de serie weer terug naar een hoger platform wil tillen en zijn er compleet nieuwe IP’s die we (misschien) in het nieuwe jaar mogen verwachten zoals Evolve, The Division, Dying Light, Quantum Break en Battleborn. Daarnaast keren natuurlijk ook een aantal oude bekenden terug in de vorm van Just Cause 3, The Witcher 3, Halo 5, King’s Quest, Rise of the Tomb Raider en Fable Legends. En wie weet wat we allemaal nog niet weten… Wij hebben alvast een lijstje gemaakt met onze favoriete titels voor 2015.

Jörn ReuversJörn
Rainbow Six Siege
Mijn standaard antwoord als mensen mij vragen naar mijn favoriete titel voor 2015 is The Division. Alles van Tom Clancy is vet en wat we tot nu toe van The Division hebben gezien stemt mij erg positief. Ik weet echter niet zeker of mijn favoriete titel wel in 2015 gaat verschijnen en ik probeer tegelijkertijd mijn persoonlijke hype voor de game een beetje te temperen. Daarom ga ik voor een ander antwoord, namelijk een andere Tom Clancy game, Rainbow Six Siege.

In mijn ogen is er een gebrek aan èchte tactical shooters. Het zou mij zelfs niet verbazen als er een generatie is die denkt dat de mate van tactiek die Call of Duty en Battlefield vereisen genoeg is om die spellen te kwalificeren als Tactical Shooters. Ik speelde in een grijs verleden de eerste Ghost Recon, Rainbow Six en SWAT. Games waarbij je echt een strategie moet bepalen, je looproutes in moet plannen, kamers moet clearen en waarbij rugdekking en ‘covering fire’ daadwerkelijk zin hebben. De meeste shooters vereisen wel een bepaalde hoeveelheid tactiek als je een potje wilt winnen, Call of Duty, Battlefield en Halo zijn allemaal games waarbij een goed plan een enorme boost voor je winstkansen kan betekenen. Toch komen ze op dat gebied niet eens in de buurt van de echte tactische shooters van weleer. Ik kan alleen maar hopen dat Rainbow Six Siege dat wel gaat doen.

Steven ThewissenSteven
Assassin’s Creed Victory
Waar ik het aankomende jaar naar uitkijk is een vraag die ik niet met heel veel onderbouwing kan beantwoorden. Natuurlijk, er komt een lading titels aan waar je van gaat watertanden, maar niet al die titels zijn voor mij. Halo 5 of Metal Gear Solid bijvoorbeeld zijn geen titels die mij aanspreken, hoe goed ze ook zouden zijn. Evolve kon me niet bekoren tijdens de Big Alpha en als ik die zou kopen zou ik hem waarschijnlijk vrij vlot weer laten liggen. Wat lijkt me dan wél interessant? Het begint een cliché te worden, maar ik hoop van harte dat men bij Ubisoft met AC:Victory de neerwaartse spiraal van de serie kan doorbreken. Unity was achteraf bekeken namelijk tóch behoorlijk gebrekkig en dan bedoel ik nieteens op gebied van bugs of performance. Bestaande IP’s als de Batman of Witcher series zullen het vast goed doen, maar als nieuwkomer voor beide series durf ik nog niet te zeggen of die games mij gaan aantrekken. Waar ik wel reikhalzend naar uitkijk zijn een aantal nieuwe IP’s zoals Quantum Break en wellicht ook The Division. Ook Rainbow Six Siege zou met een aantal vaste teamgenoten wel eens een hele vette game kunnen gaan worden.

Ian van den BurgIan
The Witcher 3: Wild Hunt
Dit is een lastige keuze, want er is een hoop tofs aangekondigd voor aankomend jaar. Denk aan Star Wars: Battlefront, Evolve, Batman Arkham Knight, Quantum Break en Whore of the Orient. Maar ik moet kiezen, en dan zeg ik toch The Witcher 3: Wild Hunt, een game waar we de laatste dagen ook weer veel over hebben gehoord.

Ben per toeval een keer gestuit op het tweede deel op de 360 en sindsdien kijk ik al uit naar het derde deel. Tof verhaal, interessante setting, gave characters, allemaal elementen voor een succesvolle fantasy game. Weer in de huid kruipen van badass Geralt of Rivia en een nieuwe personage: kom maar op! Check vooral gewoon de beelden, als je dan niet overtuigd bent, dan weet ik het ook niet meer.

Sion BlackmoreSiôn
The Division
Damn, most anticipated game van 2015. Alles wat vet is komt dan uit, zo veel namen gaan er door mijn hoofd als ik probeer te bedenken welke de favoriet kan zijn. Namen zoals Battlefield Hardline, Tom Clancy’s The Division, Elder Scrolls Online en Dark Souls II remastered voor de Xbox One. Uiteindelijk heb ik besloten om te kiezen voor de game waar ik het meeste tijd in ga steken omdat vrienden het spel ook gaan halen en ik elke dag na het werk zeker een paar uur online met die gasten ga gamen. Dat spel moet dan toch wel The Division zijn. Het idee van een grote open wereld in combinatie met overleven met vrienden en strijden tegen andere groepen lijkt mij toch wel echt heel erg dik.

Sion BlackmoreKoen
Evolve
De game waar ik echt naar uit kijk in 2015 is natuurlijk een no-brainer, Evolve. De Alpha heeft me nog meer kunnen overtuigen van de vetheid van deze game. Een vette setting, brute wapens, dikke actie, goede characters en coole monster zijn natuurlijk al genoeg ingrediënten voor een topgame. Tel daarbij de übervette gameplay op waarin je echt als team moet werken en dan heb je volgens mij dé game van 2015. Ik sta serieus te trappelen om te beginnen aan Evolve.

Eervolle vermelding is voor Awesomenauts, waar ik ook op zit te wachten. De eerste editie op de 360 was echt kicken en blonk uit in zijn eenvoud en superleuke gameplay.

Jesse GeurtsenJesse
The Elder Scrolls Online
Wat mij het meest gevraagd wordt is welke nieuwe game ik als eerst koop of welke ik als eerste wil als ik een Xbox One aanschaf. Die vraag beantwoord ik altijd met hetzelfde antwoord en dat is voor mij The Elder Scrolls Online. Ik houd m’n hele leven al van fantasy, en toen ik voor het eerst over The Elder Scrolls hoorde was ik meteen verkocht. Het enorme universum vol verschillende rassen met hun eigen backstories en kwaliteiten vind ik fantastisch en de mogelijkheid om vette avonturen en quests te beleven. Ik speel het liefste RPG’s en dan met name de games die enorm fantasievol zijn, je de mogelijkheid bieden om heel veel dingen te doen in een open wereld. Dat soort games hebben mijn voorkeur en The Elder Scrolls Online heeft dat alles, in een multiplayer setting. Daarom is dat mijn keuze voor 2015.

 

24-12-2014 om 23:14 | Jörn

Parse error: syntax error, unexpected 'endif' (T_ENDIF) in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-content/themes/nervousplutonium/widget-related.php on line 76