Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Vijf Xbox One games voor op het verlanglijstje - Xbox One Gaming
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Registreren Inloggen

Vijf Xbox One games voor op het verlanglijstje

Verlanglijstjes komen altijd tevoorschijn rond deze periode, omdat de Sint (met of zonder zwartwerkers) in het land is en kerst voor de deur staat. Ik heb mijn eigen wenslijstje (op willekeurige volgorde), met zo mijn eigen wensen als het gaat om games die ik graag in mijn Xbox One zie verdwijnen.

Vijf Xbox One games voor op het verlanglijstje

En dan heb ik het niet over de games die gewoon bij de lokale gameboer te koop zijn. Ik wil namelijk games die (momenteel) helemaal niet te koop zijn. Sinterklaas en zijn Amerikaanse broer zijn namelijk in staat tot wonderen, dus dan is het volgende lijstje een fluitje van een cent.

gta-nlGrand Theft Auto Holland
GTA is een serie die ik redelijk hoog in het vaandel heb staan. Met name GTA V en San Andreas hebben flink wat van mijn uren opgeslokt, uren verspild aan het ronddwalen door een deel van West-Amerika. Maar het zou, in mijn opinie, tof zijn als ze eens een locatie kiezen die, voor ons, iets dichterbij huis ligt. Het lijkt mij namelijk gaaf als je rond kan dwalen door een virtueel Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, etc. Voordeel van de relatief kleine steden (zeker vergeleken met metropolen als New York en L.A.) is dat er meerdere steden bij elkaar gepropt kunnen worden, zodat je lekker veel variatie hebt. Enige lastige is dat Rockstar North zich de laatste jaren heel erg focust op de persiflage van de Amerikaanse cultuur, een cultuur die heel anders is dan die van ons nuchtere laaglanders. Al moet er vast genoeg voer voor de schrijvers bij Rockstar om persiflage te maken op de Nederlandse cultuur.

Fallout-4Fallout 4
Dit is een game die er waarschijnlijk wel aan gaat komen, maar dit zou zo nog twee/drie jaar kunnen duren. En ik heb geen geduld! Ik wil weer kunnen genieten van een old school soundtrack, de vele onbekende vaults, de vreemde NPC’s, de eindeloze lijst aan quests en natuurlijk V.A.T.S.! En dat alles het liefst zonder (game breaking) bugs, al zal dat hoogstwaarschijnlijk teveel gevraagd zijn. Sommige wensen zijn namelijk zelfs te groot voor de Kerstman en Sinterklaas.

 

piratesThe Golden Age of Piracy (Een piraten MMO à la Black Flag)
We hebben allemaal aan den lijve kunnen ondervinden dat een goede piratensimulatie wel degelijk mogelijk is met Assassin’s Creed IV: Black Flag. Maar nu wil ik een stapje verder gaan, als een ware piratenfan. Mij lijkt het namelijk geweldig om me in een wereld te bevinden die gebaseerd is op de oude verhalen van piraten, maar ook de modernere hervertellingen. Uiteraard mag het vol verwijzingen staan naar bekende piraten figuren als Guybrush Threepwood en Captain Morgan. Ik denk dat de makers voor de gameplay goed bij Ubisoft mogen afkijken, want die was vrij solide. Zeker het varen met de schepen was niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk. Wellicht kan je jezelf omhoog werken, waardoor je dus als simpele dekzwabber omhoog werkt, van kapitein, tot een piratenkoning. Verder is een systeem, gebaseerd op de Piraten Republiek op Nassau, ook interessant. Men kan dus meerdere kanten op, maar een ding is zeker: een (goede) piraten MMO is een game die ik in mijn schoen/onder de kerstboom wel wil terugvinden.

assassins-creed-spartaAssassin’s Creed: θάνατος (Een Assassin’s Creed in de Griekse Oudheid)
Zoals wel eens eerder gezegd: ik heb een grote voorliefde voor geschiedenis. Daarom is de Assassin’s Creed serie er ook wel een die mij dicht bij het hart staat. Ze zijn al enkele van mijn favoriete periodes langsgegaan, zoals de Italiaanse Renaissance en de Franse Revolutie, maar een grote sprong terug in de tijd zou mij juist wel bekoren. Namelijk naar de Klassieke Oudheid, en dan met name het oude Griekenland. Dat land is vele veranderingen ondergaan, juist op politiek niveau, iets wat zich vaak voordoet in Assassin’s Creed. Wellicht kan de Peloponnesisch oorlog (de strijd tussen Athene en Sparta) of een van de Perzische oorlogen tot inspiratie leiden. Maar om heel eerlijk te zijn: ik vooral graag ooit nog eens als Assassin de intacte Acropolis bezoeken.

phoenix-wrightPhoenix Wright: Ace Attorney
Capcom’s Phoenix Wright zal voor de meeste Xbox gamers (tenzij ze ook een Nintendo DS hebben gehad) wat minder bekend in de oren klinken. Wright is een advocaat die, net als iedere andere advocaat, zijn cliënten moet verdedigen. Toevallig zijn deze verdachten (bijna) altijd onschuldig. Dat klinkt allemaal wat droog in de oren, maar er gaat veel humor bij gepaard en ook gaan de zaken letterlijk om leven en dood, aangezien jouw cliënten (vrijwel) altijd worden beschuldigt van moord. Of deze serie besteed is aan de gemiddelde Xbox gamer is mij een raadsel, maar ik weet in ieder geval dat ik hier heel erg blij mee zou zijn, zowel met remakes, als met nieuwe delen, het liefst allebei natuurlijk.

Zo, dat was mijn lijstje. Vijf potentiële Xbox One games die of nog heel lang op zich laten wachten, of nooit zullen komen. Maar goed, we mogen ze natuurlijk altijd op ons lijstje zetten. Welke staan op die van jou? Laat het weten in de reacties.

Assassin’s Creed Artwork door Aburtov
Pirates art door Sergey Samuilov
25-11-2014 om 09:00 | Ian van den Burg

Parse error: syntax error, unexpected 'endif' (T_ENDIF) in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-content/themes/nervousplutonium/widget-related.php on line 76