Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Preview: The Little Acre - Ierse grafische pracht
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Registreren Inloggen

The Little Acre – Toffe tekenfilm feel met Ierse roots

Tijdens de GDC 2015 liet Microsoft een hele hoop ID@Xbox titels zien, één van de meest opvallende trailers voor mij was die van The Little Acre. Een point-and-click adventure dat, door de mooie grafische stijl, direct mijn aandacht te pakken had.

The Little Acre – Toffe tekenfilm feel met Ierse roots

The Little Acre wordt gemaakt door de Ierse studio Pewter Games en moet daarmee de allereerste Ierse Xbox One game gaan worden. De studio is opgericht door Christopher Conlan en Ben Clavin. Al gauw vormden ze een team om zich heen en gingen ze aan de slag met hun eerste project The Little Acre. De game wordt ergens in 2015 verwacht en wordt uitgebracht via het ID@Xbox programma van Microsoft. We hebben al veel goede verhalen over dit programma gehoord en ook bij Pewter Games zijn ze erg te spreken, deelname aan het programma was zelfs een no-brainer voor Pewter.. “Toen we er [ID@Xbox] voor het eerst over hoorden waren we erg onder de indruk van de hoeveelheid moeite die Microsoft er in steekt om Indie developers naar hun platform te halen. Je game op Xbox uitbrengen is een ‘big deal’, vooral als je op de Marketplace tussen alle grote titels mag staan,” aldus Christoper Conlan.

Het verhaal

The Little Acre draait om Aidan en zijn dochter Lily die op het Ierse platteland leven in de jaren ’50. Als Aidan de oude werkplaats van zijn vader, die uitvinder was,  in gaat wordt hij geteleporteerd naar de wereld Clonfira waar hij gebruik moet maken van de uitvindingen van zijn vader om zijn weg te vinden. Ondertussen zit Lily ook niet stil. Met haar houten zwaard en trouwe hond gaat ze op zoek naar Aidan om hem te redden.

the-little-acre-pewter

Christopher Conlan, mede-oprichter van Pewter Games, de studio achter The Little Acre vertelde ons dat ze inspiratie hebben gehaald uit de Ierse geschiedenis voor de game. “De initiële situatie waar Aidan in terecht is gekomen is het resultaat van de omstandigheden uit die tijd, maar we proberen dat aspect in de achtergrond van het verhaal te houden,” zegt Conlan. Hij vergelijkt dit met de Chronicles of Narnia dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar waarbij het grootste gedeelte van het verhaal zich elders afspeelt. “In The Little Acre zijn alle fantasy aspecten een eigen creatie, maar we mixen het soms met wat Ierse geschiedenis.”

Met de hand getekend

De grafische stijl van The Little Acre valt meteen op en hoewel er duidelijk verschillen zijn, is de vergelijking met de tekenfilmstijl zoals bijvoorbeeld Cuphead die heeft snel gemaakt. Volgens Christopher Conlan is dat dan ook één van de ID@Xbox titels waar ze bij Pewter Games het meest naar uit kijken. Dit is echter niet waar ze hun inspiratie voor deze traditionele grafische stijl vandaan hebben gehaald.

The Little Acre is met de hand getekend en dat was goed voor een, in mijn ogen, mooie trailer met een echte traditionele tekenfilm feel. Disney is dus één van de meest voor de hand liggende inspiratiebronnen voor de studio. Conlan geeft verder aan dat ze ook veel inspiratie hebben gehaald uit het werk van Sullivan Bluth Studios en dat voor de meer realistische achtergronden vooral Ierse ansichtkaarten als inspiratiebron hebben gediend. Wanneer de speler aankomt in de fantasy wereld Clonfira zullen de achtergronden van typisch Iers overgaan in complete fantasy, zoals ook in onderstaande trailer te zien is.

Verwachtingen

Zelf heb ik dankzij de trailer waarin we ook wat gameplaybeelden te zien kregen, en mijn voorliefde voor point-and-click adventures, hoge verwachtingen van het spel, voornamelijk dankzij de erg aantrekkelijke grafische stijl. De game zal ook ‘fully voice acted’ zijn en dus lijkt het nu vooral afwachten op een kans om de game te spelen. Als de gameplay de graphics kan evenaren krijgen we te maken met een titel die ons naast een prachtige wereld en leuke characters, ook nog eens een vette ervaring kan bieden.

The Little Acre verschijnt ergens in 2015 voor Xbox One en PC/Mac.

12-03-2015 om 14:28 | Jörn

De conclusie

The Little Acre heeft met de toffe grafische stijl die in het spel goed tot zijn recht komt, direct een goede eigen identiteit gekregen. De game wordt fully voice acted en belooft, als de gameplay de graphics kan evenaren een mooie point-and-click ervaring te bieden.


Parse error: syntax error, unexpected 'endif' (T_ENDIF) in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-content/themes/nervousplutonium/widget-related.php on line 76