Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Forza Motorsport 5 - Xbox One Gaming
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Registreren Inloggen

Forza Motorsport 5

Op de Xbox One Reveal Event in mei 2013 kwamen de eerste beelden van Forza Motorsport 5. De vorige versies van de Forza reeks op de Xbox 360 waren al mooi, maar op de Xbox One ziet het er echt subliem uit dat zelfs de meeste “niet” racers van deze Turn 10 game zullen genieten. Alhoewel er in hun vijfde Motorsport game minder auto’s zitten dan hun vorige deel, geeft Turn 10 aan dat het hier om kwaliteit gaat en niet om kwantiteit.

Forza Motorsport 5

Career Mode

Dit is absoluut geen arcade racer, denk niet dat je hier vol gas door elke bocht kan scheuren en nog eerste kan worden. Vooral niet als je tegen “Drivatars” speelt. Een Drivatar is een nieuwe manier van racen tegen de computer. Wat een Drivatar doet is jouw manier van rijden bewaren in een Cloud zodat jij offline tegen andere mensen kan rijden. Als je veel vrienden in jouw lijst heb staan die ook Forza 5 spelen, zullen ze jou terug zien in hun career mode. Jouw Drivatar wordt steeds beter naarmate je zelf career mode speelt. Als jij een dag of twee zelf niet racet, doet je Drivatar dat wel voor je. Zodra jij jouw Xbox weer aanzet, heb je een message in je inbox waarin staat hoeveel credits Drivatar heeft gewonnen terwijl je weg was. Ik heb één persoon in mijn vriendenlijst waar ik vaak niet van kan winnen, dus rijd ik hem heel onsportief van de baan af. Je kan Drivatar difficulty natuurlijk ook op makkelijker zetten, maar dan is er helemaal geen uitdaging!

Omdat Forza een race simulator is gaat Turn 10 er vanuit dat je begeleiding nodig hebt tijdens het rijden. Denk aan de perfecte lijn die groen is als je goed rijdt en rood wordt zodra je te hard een bocht in gaat. Of bijvoorbeeld dat de auto automatisch voor je remt net voor de bocht, help biedt met sturen, automatisch voor je schakelt en zelfs schade dat alleen cosmetisch is, waardoor je nooit de pitstop in hoeft. Hoe minder assists je aan hebt staan, hoe meer credits je krijgt zodra je een race wint.

Als je aan career mode begint heb je de keuze uit één van de acht leagues. Deze leagues zijn weer verdeeld in verschillende soorten races met unieke voorwaarden, waardoor je eigenlijk wel met alle merken en soorten auto’s gaat rijden. Van een D class zoals een Abarth 500 esseesse tot een P class zoals een #3 Toyota GT-ONE TS020. Hierdoor merk je dat Turn 10 gelijk had met kwaliteit over kwantiteit. Elke auto rijdt anders, juist omdat er zoveel aandacht aan is besteed.

Met alle auto’s kan je gebruik maken van de Forzavista. Dit is een 360 graden interactieve informatiebron zodat je de auto van zowel binnen als buiten kan bekijken, geschiedenis van het merk krijgt, specificaties en jouw hoogtepunten met de auto.

forza-5-series-620x361

Je auto tunen

Forza 5 is natuurlijk niet realistisch als je geen mogelijkheid had om je auto te tunen. Hiermee bedoel ik niet alleen verschillende onderdelen kopen of andere velgen. Nee, ik heb het hier over het instellen van de versnellingsbak om sneller door te schakelen, de druk van jouw banden veranderen, het uitlijnen van de auto voor meer stabiliteit, voor- en achtervering en nog veel meer. Hiermee kan je jouw auto nog beter maken. Let wel op dat niet elke setup op elke baan even goed werkt. Gelukkig kan je jouw setup bewaren en snel overzetten zodra je van track wisselt. Hier gaat vrij veel tijd in zitten en het is wijs om goed te lezen hoe het werkt. Dit is daarentegen geen verplichting. Je kan ook racen zonder dat je hier aan gaat zitten. Als je hier inderdaad geen tot weinig tijd aan wilt besteden, dan kan je ook tuning setups online vinden, die weer gemaakt zijn door andere spelers.

Niet alleen de binnenkant van jouw auto is naar eigen smaak aan te passen, maar ook de buitenkant is leuk om mee te spelen. Je kan het zo gek niet bedenken of er staan al voor elke auto minimaal 200 verschillende paintjobs. Van Marvel tot sport, abstract of zelfs vlaggen van landen waar je nog nooit van hebt gehoord. Als je zelf creatief met kleuren bent, kan je jouw zelfgemaakte paintjob online zetten, zodat andere spelers met jouw creatie kunnen rondrijden.

forza tuning

Online!

Als je het zat bent om tegen de Drivatars te spelen, kan je altijd in de online mode verschillende soorten uitdagingen vinden. De standaard klasse races, Drag, Tikkertje, Drift en nog veel meer. Zelf speel ik de C class circuit races online met vrienden. Dan mag je auto niet boven een bepaald niveau zijn gebaseerd op het totaalplaatje. Het gewicht, PK en banden tellen hier in mee. C klasse is net snel genoeg om spannend te zijn, maar ook weer niet zo snel dat je alleen maar achterstevoren in de sandbox staat.

Vaak heerst er totale chaos in de eerste bocht van de race. Mensen die niet voor elkaar afremmen waardoor je vanuit eerste plaats gelijk veertiende staat. Gelukkig heeft Turn 10 hieraan gedacht en geeft je de mogelijkheid om voor ghost tegenstanders te kiezen. Dit houdt in dat zodra auto’s bij elkaar in de buurt komen, de tegenstander op jouw beeld half onzichtbaar wordt, zodat je geen krassen op je bolide krijgt.

crash forza

24-11-2013 om 12:21 | Siôn Blackmore

De conclusie

Forza Motorsport 5 is grafisch een onwijs mooie en realistische game. Omdat er zo veel verschillende auto’s zijn, is elke race weer anders. Aangezien er maandelijks nieuwe DLC’s met steeds weer nieuwe en oude auto’s verschijnen, is dit een game waar je voorlopig nog veel plezier van kunt hebben.

score 95
  • Geweldige graphics
  • Heerlijk dat geluid van de brullende motoren
  • Drivatar werkt goed!
  • Microtransacties zijn vrij prijzig

 


Parse error: syntax error, unexpected 'endif' (T_ENDIF) in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-content/themes/nervousplutonium/widget-related.php on line 76