Wakanda, het verjaardagsfeestje en de presidentiële hoop van Kanye West

Kanye Wests

Rapper Kanye West zegt dat hij een serieuze campagne voert voor het Witte Huis onder de vlag van een op zichzelf staande verjaardagsfeestje dat zich inzet voor een presidentschap naar het voorbeeld van de fictieve natie Wakanda in de film ‘Black Panther’.

Het tijdschrift Forbes publiceerde woensdag een verhaal op basis van wat het noemde vier lange uren aan interviews met de 43-jarige muzikant en modeontwerper die zei dat hij zijn steun aan de Amerikaanse president Donald Trump had laten vallen.

West, die heeft gezegd dat hij een bipolaire stoornis heeft, kondigde zijn kandidatuur voor de verkiezing van 3 november in een korte tweet in het weekend aan, maar hij heeft nog niet alle benodigde papieren ingediend om op de stemming te komen.

In het Forbes-interview zei West dat hij nog nooit eerder bij een verkiezing had gestemd en geen campagne-apparaat had, maar voegde eraan toe: “Zoals alles wat ik ooit in mijn leven heb gedaan, doe ik (dit) om te winnen.”

In 2015 kondigde de “Gold Digger” -zanger zijn voornemen aan om het presidentschap te zoeken, maar hij gaf geen gevolg. Zijn vrouw Kim Kardashian heeft in het weekend zijn laatste aankondiging geretweet, maar heeft sindsdien geen commentaar meer gegeven.

De Yeezy-sneaker- en modellijn van West heeft hem miljardair gemaakt, maar sommige van zijn interviews en toespraken van de afgelopen jaren hebben tot bezorgdheid geleid over zijn geestelijke gezondheid.

Trump zei dinsdag in een interview met de nieuwswebsite Real Clear Politics dat West een ‘echte stem’ had.

West, ooit een van de grootste supporters van beroemdheden van de Republikeinse Trump, vertelde Forbes dat hij “de rode hoed afnam met dit interview”, verwijzend naar Trump’s kenmerkende rode baseballpet “Make America Great Again”.

READ  Bomber Crowe is gratis tot en met zaterdag bij Hempel's winteruitverkoop

Hij zei dat hij zijn feest het verjaardagsfeestje noemde omdat ‘als we winnen, iedereen jarig is’.

Zwarte Panter

Zwarte PanterBlack Panther, Facebook

‘Ik ga nu het raamwerk van Wakanda gebruiken, omdat dit de beste uitleg is van hoe onze ontwerpgroep zich in het Witte Huis gaat voelen’, voegde hij eraan toe.

West vertelde Forbes dat hij van mening was dat Planned Parenthood-groepen, die reproductieve gezondheidszorg en onderwijs bieden, ‘door blanke supremacisten in steden zijn geplaatst om het werk van de duivel te doen’.

De woordvoerder van het Witte Huis, Hogan Gidley, noemde de aankondiging van West een vernietigende aanklacht tegen het beleid van de Democratische Partij inzake abortus, Planned Parenthood en het beleid dat volgens hem onevenredig veel negatieve gevolgen had voor Afro-Amerikanen.

Een woordvoerder van voormalig vice-president Joe Biden, de vermoedelijke democratische presidentskandidaat, weigerde commentaar te geven op Wests ambtsaanvaarding.

Written By
More from Aubrey Mason
IGN Benelux Games of the Generation volgens redacteur Gerard Olsder
We staan ​​aan de vooravond van een nieuwe generatie. Met de komst...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *