Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Rock Band 4 voor Xbox One en Playstation 4 aangekondigd - Xbox One Gaming
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Registreren Inloggen

Rock Band 4 voor Xbox One en Playstation 4 aangekondigd

Het gonste al een tijdje van de geruchten over een nieuwe Rock Band en een nieuwe Guitar Hero. Het is in deze concurrentiestrijd Harmonix dat als eerste uit de startblokken schiet met de aankondiging van Rock Band 4.

Rock Band 4 voor Xbox One en Playstation 4 aangekondigd

Rock Band 4 wordt gemaakt door Mad Catz en Harmonix en komt naar Xbox One en Playstation 4. Een exacte releasedatum is nog niet vrijgegeven, maar het spel komt wel later dit jaar uit. Onze verwachting is dat we de game in oktober of november kunnen verwachten, net als eerdere Rock Band titels en dat er honderden tracks beschikbaar zullen zijn tijdens de launch, plus nog eens een hele hoop oude tracks, waarover later in dit artikel meer.

The Band back together

Darren Richardson, President en Chief Executive Officer van Mad Catz geeft aan erg blij te zijn om samen te werken met Harmonix aan deze nieuwe titel in de populaire franchise. “We couldn’t be happier to be working with Harmonix and help bring the band back together for the launch of Rock Band 4,” zegt hij. “Harmonix possesses unrivalled passion and vision for music gaming and we can’t wait to introduce the next generation music platform to passionate gamers.”

Overigens brengt Harmonix niet de complete band back together, het keyboard zal namelijk niet meer gebruikt worden in Rock Band 4 omdat ze het spel terug willen brengen naar de ‘core experience’. Daarnaast wil de developer achter de muziek franchise duidelijk maken dat Rock Band 4 een ‘live service’ moet gaan worden. De game is het platform en die zal nog een lange periode voorzien worden van muziek. Verwacht dus geen Rock Band 5 in 2016, maar in plaats daarvan een hoop DLC.

Last-gen instrumenten en DLC

Mocht je nu een beetje pissed off worden omdat je al een shitload DLC voor vorige Rock Band games hebt aangeschaft, kalmeer dan. Harmonix laat in hun persbericht namelijk weten dat je alle Rock Band DLC gewoon mee kunt nemen naar Rock Band 4. Dus heb jij alle ruim 2000 nummers die sinds 2007 zijn verschenen aangeschaft, dan zul je die ook kunnen spelen in dit nieuwe deel. “Het is belangrijk voor ons die eerdere aankopen in acht te nemen en onze fans de mogelijkheid te geven om die content mee te nemen naar het Rock Band platform op de nieuwste generatie consoles,” zegt Rock Band 4 Product Manager, Daniel Sussman.

En dat is niet alles, want Harmonix doet er naar eigen zeggen ook alles aan om te zorgen dat je gebruik kunt maken van je last-gen instrumenten. Omdat Xbox One en Playstation 4 gebruik maken van nieuwe technologie is het nog een uitdaging voor Harmonix om het spel backwards compatible te maken met de oude instrumenten die je op zolder hebt staan. Wellicht is het mogelijk dit via een adapter te doen zoals die ook beschikbaar was voor bepaalde Turtle Beach headsets.

Mocht je nog geen instrumenten hebben of gewoon graag nieuwe instrumenten kopen dan kun je je alvast inschrijven op de Rock Band site om een e-mail te krijgen als de pre-orders live gaan. Je hebt dan de mogelijkheid om exclusieve gitaren en drum kits te bestellen zoals de rode gitaar op het plaatje hieronder.

rock-band-4-guitars

Wat is er nieuw in Rock Band 4?

Eurogamer had de kans om met Daniel Sussman, de Rock Band 4 Product Manager, te spreken tijdens GDC 2015 in San Francisco en zij vroegen hem naar vernieuwingen in Rock Band 4. Hoewel Sussman niet in de gelegenheid is om allerlei details over de gameplay mechanics te delen gaf hij aan dat één van de zwakkere plekken van de vorige games was dat er weinig co-op aanwezig was. “Één van de meest magische aspecten van het spelen in een band is weten dat je drummer luistert naar wat jij doet en er iets om geeft,” zegt hij. “Het is niet gewoon jouw deel spelen met oogkleppen op, maar het gaat ook om de sociale vibe waarbij spelers belang hebben bij wat andere spelers doen. Dit is iets wat Rock Band wilde leveren, maar wat niet heel erg ondersteund werd door de game.”

Volgens Sussman was het bij Rock Band net of vier mensen tegelijkertijd een singleplayer game aan het spelen waren in dezelfde gamer. “De connectie tussen de drummer en de bassist is niet zo aanwezig als het in mijn ogen zou kunnen zijn, dus dat is een gebied waar veel ruimte voor verbetering is vanuit een game design oogpunt.”

Een ander nieuw aspect waar Sussman tijdens het gesprek naar leek te hinten was dat spelers hun eigen creativiteit in een nummer kwijt kunnen door er een eigen draai aan te geven. “Een ander gebied waar we kunnen vernieuwen in Rock Band 4 is de ‘player expression’ en het idee dat muziek een kunstvorm is die afhankelijk is van de uitvoering op een specifiek moment,” probeert Sussman zijn visie uit te leggen. “Als je probeert om nummers elke keer hetzelfde te spelen zullen er altijd subtiele verschillen zijn. Dat is waar ik – als muzikant – een kick van krijg, iets doen met een nummer om het liedje iets van mezelf mee te geven. En dat is iets waar voor Rock Band nog ruimte voor verbetering ligt.

05-03-2015 om 16:30 | Jörn

Parse error: syntax error, unexpected 'endif' (T_ENDIF) in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-content/themes/nervousplutonium/widget-related.php on line 76