Registreren Inloggen

Reviewoverzicht

Far Cry Primal – Knuffelen met een sabeltandtijger

Far Cry Primal – Knuffelen met een sabeltandtijger

Release: 23-02-2016 | Reviewdatum: 22-02-2016
Publisher: Ubisoft | Developer: Ubisoft Montreal | Platform(s): Xbox One

Het verhaal in Far Cry Primal is vermakelijk, maar niet voor iedereen weggelegd. Koop jij een game niet alleen voor het verhaal, maar voor het plezier wat je eraan zult beleven dan is deze titel echt iets voor jou. Far Cry Primal bied je een enorm landschap en grafische pracht en zeg nou eerlijk: wie wilt er nou niet een ritje maken op een sabeltandtijger?

Lees de review »
Just Cause 3 – Weinig diepgang, pure fun

Just Cause 3 – Weinig diepgang, pure fun

Release: 01-12-2015 | Reviewdatum: 15-12-2015
Developer: Avalanche Studios | Platform(s): Xbox One

Met Just Cause weet je wat je in huis haalt. Een game bomvol dikke actie, geweld en explosies. Zolang je dat in je achterhoofd houdt is Just Cause 3 een vette game waar je flink wat uurtjes in zult steken. Verwacht echter geen diepgaand verhaal met innovatieve gameplay, want Just Cause draait om het simpele knalwerk en het opblazen van shit.

Lees de review »
Life Is Strange – Geen perfecte tijdreis

Life Is Strange – Geen perfecte tijdreis

Release: 30-01-2015 | Reviewdatum: 19-11-2015
Publisher: Square Enix | Developer: DONTNOD Entertainment | Platform(s): Xbox One, Xbox 360

Life Is Strange is een Telltale-achtige game geworden met een eigen smoelwerk. Helaas is, na een sterke aanloop, de climax toch wel een tegenvaller, net als sommige geforceerde en missende keuzes. Ook de belabberde lipsynching is een doorn in het oog. Toch vind ik Life Is Strange wel de moeite waard, want de meeste characters zijn wel interessant en de game speelt, ondanks het wisselende tempo, toch wel lekker weg. Hoewel de game niet voor iedereen is, zeker met z’n mankementen, zullen zij die liefhebbers zijn van de ’nieuwe’ Telltale stijl deze game wel tof vinden. Vooral omdat Dontnod en Square Enix met een originele IP op de proppen komt en unieke gameplay elementen (binnen het genre) heeft bedacht. Hiermee onderscheid Life Is Strange zich van games uit de Telltale stal.

Lees de review »
Knight Squad – Bomberman 2.0

Knight Squad – Bomberman 2.0

Release: 30-11--0001 | Reviewdatum: 13-11-2015
Platform(s): Xbox One

Het is een leuk spel voor tussendoor, maar meer dan dat is het ook niet. Vermaak voor een aantal uren. De power-ups en verschillende gamemodes maken het wel echt een goed spel, maar hierdoor ontstaan er ook onrechtvaardige scenario’s. Al met al is het een heerlijk spel om even mee op adem te komen, en simpelweg je vrienden te vermoorden zonder ingewikkelde storyline. Even halfuurtje wachten tot de regen voorbij is? Knight Squad. Moeders roept je om te komen eten, maar we weten allemaal dat dat nog even duurt? Knight Squad. Je vriendin doet ‘nog even snel haar make-up’? Knight Squad.

Lees de review »
WWE 2K16 – Verslaat voorganger, maar is nog geen number one contender

WWE 2K16 – Verslaat voorganger, maar is nog geen number one contender

Release: 30-10-2015 | Reviewdatum: 11-11-2015
Publisher: 2K Games | Platform(s): Xbox One

WWE 2K16 kent vele verbeteringen, zoals het grotere roster, de verbeterde MyCareer modus en de uitgebreidere Creation Suite. De 2K Showcase modus is weer erg tof, ditmaal met Stone Cold, en het terugkerende logosysteem zorgt ervoor dat je op al jouw creaties een persoonlijke stempel kan drukken. Helaas zorgen de glitches, lange wachttijden en vooral het nieuwe submission systeem voor veel frustraties. Hiermee verslaat WWE 2K16 zijn voorganger wel, maar main event materiaal is het nog zeer zeker niet. Een B+ player.

Lees de review »
Halo 5: Guardians – Episch, vooral met vrienden

Halo 5: Guardians – Episch, vooral met vrienden

Release: 27-10-2015 | Reviewdatum: 08-11-2015
Publisher: Microsoft Studios | Developer: 343 Industries | Platform(s): Xbox One

Halo is een uitstekende shooter. Er hadden meer vernieuwingen in mogen zitten wat betreft wapens en voertuigen, maar de gameplay is wel echt weer flink aangepast en bevalt uitstekend. De Campaign heeft een aardig verhaal met teveel Locke en veels te weinig Chief, maar zet wel een mooie deur open naar het volgende chapter. Maar het belangrijkste is dat die epische Halo-feel weer helemaal terug is. Nu nog zorgen dat je niet alleen het strijdperk betreed, want deze game is echt gemaakt om met vrienden te spelen.

Lees de review »
Tales from the Borderlands – Humor is het sleutelwoord

Tales from the Borderlands – Humor is het sleutelwoord

Release: 26-11-2014 | Reviewdatum: 01-11-2015
Developer: Telltale Games | Platform(s): Xbox One

Tales from the Borderlands is een ijzersterke titel. Vanwege de gelimiteerde gameplay moeten Telltale spellen het vooral van het verhaal hebben en, naast de muziek, is dit in deze game gelukkig het sterkste punt. Het verhaal zit volgestouwd met toffe personages (die ook zonder voorkennis erg goed uit de verf komen), gekke situaties en heel veel humor. Dit komt vooral erg goed naar voren vanwege de goedgeschreven dialogen en het contrast dat ze durven te schetsen met scenes die een stuk serieuzer zijn. Het is jammer dat de verouderde engine zorgt voor frustrerende haperingen, maar dat is wat mij betreft slechts een hobbel op de weg. Ik ben een groot liefhebber van games met humor, en daarom hoop ik dat Telltale met een tweede seizoen Tales from the Borderlands (met een nieuwe stabielere engine) op de proppen komt. Het is misschien cliché, maar ik kan nu al niet wachten!

Lees de review »
Wasteland 2 – Turn-based werkt op de consoles

Wasteland 2 – Turn-based werkt op de consoles

Release: 16-10-2015 | Reviewdatum: 28-10-2015
Platform(s): Xbox One

Met Wasteland 2 laat inXile zien dat een turn-based strategy RPG prima kan renderen op de consoles. Het camerawerk is wat log en het navigeren door de menu’s laat ook wat te wensen over, maar in combatsituaties werkt de game prima. Als je met goede tactiek een leger vijanden oprolt voel je je een echte baas. Verder zorgen de vele gesprekken die je kunt voeren en de interactieve wereld voor een toffe context zodat je het gevoel hebt onderdeel van een groter geheel te zijn.

Lees de review »
Blood Bowl 2 – Log, traag en gewelddadig

Blood Bowl 2 – Log, traag en gewelddadig

Release: 22-09-2015 | Reviewdatum: 18-10-2015
Publisher: Focus Home Interactive | Platform(s): Xbox One

Blood Bowl 2 is en blijft een gigantisch vet idee. De setting is tof en de commentatoren geven je genoeg om te lachen. Helaas is de game enorm log en traag. De brute uppercuts en tackles zijn vet, maar de animaties worden vrij snel vervelend. Met een flinke dosis tactiek kom je een heel eind in het spel, maar door de dobbelstenen krijg je nooit echt het gevoel van controle. Ondanks de minpunten blijft het een leuke game, maar je moet er wel even voor gaan zitten.

Lees de review »
World Rally Championship 5 – Vlieg(t) niet uit de bocht

World Rally Championship 5 – Vlieg(t) niet uit de bocht

Release: 09-10-2015 | Reviewdatum: 15-10-2015
Publisher: Bigben Interactive | Platform(s): Xbox One, Xbox 360

WRC 5 is een game voor de echte rally fan. Als je vaak rally racen kijkt en begrijpt wat die kerel op de passagierstoel te zeggen heeft met zijn aanwijzingen kan de game echt uitdagend zijn als je damage aan heb staan. Zelf denk ik dat deze game nog toffer wordt met een echte race gear. Stoel, stuur, handrem, koppeling en schakelbak. Als je career mode klaar heb kan je altijd nog storten op de multiplayer om de top van de wereld ranglijst te bereiken.

Lees de review »
1 2 3 7