5 redenen om uit te kijken naar de nieuwe mobiele Playdate

5 redenen om uit te kijken naar de nieuwe mobiele Playdate

Speel hier geschiedenis af. Na de release van een nieuw Switch-achtig handheld-apparaat genaamd Steam Deck een paar weken geleden, is het nu tijd voor een nieuwe Nintendo-achtige handheld: de Game Boy.

ziet er mooi uit

Het komt maar in één kleur en dat is waarschijnlijk zijn kracht want het is een opvallende kleur: geel. Playdate is een geel Game Boy-achtig apparaat dat is geëvolueerd naar een handheld-apparaat voor volwassenen. Het is gemaakt met een zwart-wit scherm dat geen achtergrondverlichting heeft maar reflecterend is. Het scherm is altijd aan, met een klok die aangeeft of je al een tijdje niet hebt gespeeld. Bovendien past hij in je broekzak, in tegenstelling tot de grote Nintendo Switch.

Hij heeft speciale controle

U ziet een hendel aan de zijkant van het apparaat. Niet om te filteren als de batterij leeg is. Helaas. Het is zelfs nog beter, omdat het een extra controlemiddel biedt. De hendel kan worden gedraaid om iets speciaals in het spel te maken. Het mooie is dat de spellen speciaal zijn ontworpen voor Playdate, zodat ze ook optimaal kunnen profiteren van deze grappige hefboomwerking.

De spellen zijn geweldig

Zoals gezegd zijn de games speciaal ontworpen voor Playdate, wat het een unieke ervaring maakt onder consoles, aangezien gameversies vaak erg op elkaar lijken. Bovendien zijn het onafhankelijke games, wat betekent dat rijke gamebedrijven geen geld verdienen aan games, maar jonge gamemakers de kans krijgen om te laten zien wat ze kunnen. Dit doen ze in veel soorten games: point-and-click, asteroïde-achtige games en natuurlijk Mario ESC-games.

READ  Aanvallers verspreiden malware als valse Windows 11-updates

Het heeft een modern mechanisme voor het vrijgeven van games

Playdate onderscheidt zich niet alleen door de kwaliteit van de spellen, maar ook door de manier waarop het eruit ziet. Ze gaan uit in seizoenen. Dit betekent dat je zo nu en dan nieuwe games hebt om te spelen, hoewel het ook kan gebeuren dat degene die je leuk vindt verdwijnen. Het eerste seizoen zit vol met wedstrijden: 24 stuks. Twaalf weken lang komen er wekelijks twee nieuwe games bij, omdat het toestel verbonden is met wifi en dus automatisch nieuwe games kan downloaden. Het is net New Music Friday op Spotify: surprise! Elke week krijg je nieuwe dingen.

Het is innovatief

Het ondersteunt niet alleen indiegames, maar het wordt geleverd met een grappige hendel, en door zijn gele uiterlijk lijkt het op een sportwagen tussen mobiele apparaten, en het past in je broek. Al deze dingen samen maken Playdate erg aantrekkelijk. Bovendien is het niet gemaakt door een bedrijf dat al zijn sporen heeft verdiend in de gamewereld: het is eigenlijk ontwikkeld door een aantal enthousiaste gamers die dachten dat het ook anders kon. Het bewijs is er nu, het kan op een andere manier en dat is ook leuk.

Laura Jenny

Als ze niet tikt, zweeft ze ergens in de grote wereld van entertainment of op een vliegtuig naar een geweldige plek in de echte wereld. Mario…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *