76ers breken Bulls’ winning streak van drie wedstrijden af; DeRozan komt geblesseerd uit

76ers breken Bulls’ winning streak van drie wedstrijden af;  DeRozan komt geblesseerd uit

Het had niet veel erger kunnen zijn voor de Bulls dan in de eerste vijf minuten van hun wedstrijd op woensdag tegen de 76ers in het United Center.

Ze werden op één punt gestopt – een vrije worp van doelverdediger Zach LaVine – en kregen er 23 tegen. Hun eerste velddoelpunt kwam pas na zes minuten, toen Nikola Vucevic zijn wil oplegde en de bal in het net trapte.

Maar het blijkt dat de voorsprong van 22 punten van de 76ers in het eerste kwartaal niet het ergste was. De Bulls gingen de helft in met een achterstand van 28 punten op weg naar hun winning streak van drie wedstrijden in een verlies van 116-91, hoewel 76ers-ster Joel Embiid de hele tweede helft in de kleedkamer zat en teamgenoot James Harden op de bank zat met een geblesseerde enkel.

Tot overmaat van ramp vertrok aanvaller DeMar DeRozan in het derde kwart met een verrekte rechterdijbeenspier en kwam niet meer terug. Hij weigerde daarna de media te ontmoeten.

Dit was voor mij een wedstrijd die erg leek op Game 2 tegen Milwaukee in de play-offs [last season]zei coach Billy Donovan. “[On Monday] In Philly was het een zware wedstrijd, met dubbele verlengingen.

“Ik ben vanaf het begin begonnen [Wednesday]. We waren constant aan het inhalen. Ze waren overal sneller, scherper en beter. ”

Donovan had geen update over de toestand van DeRozan, maar zei dat er altijd een terugkerende blessure is geweest.

“Ik heb niets gekregen dat hij een tijdje zou missen”, zei Donovan.

READ  IHSAA reageert op veel gevechten in basketbalspellen

Eerder op de dag sprak LaVine uitgebreid over de nieuwe focus van de Bulls. Maar de 76ers hadden er geen problemen mee om er doorheen te komen. Voordat ze de Reserves binnengingen om de wedstrijd af te sluiten, schoten de 76ers 54,7% vanuit het veld en 48,1% vanuit driepuntsbereik. DeAntoni Melton scoorde 25 punten, Therese Maxey 21 en Tobias Harris 20 gingen voorop.

Eén overwinning van Bulls op Embiid – die ongeslagen bleef in hun eerste 12 wedstrijden tegen hen – was veel gevraagd. Daarom namen de Bulls twee verlengingen om het op maandag voor elkaar te krijgen. Maar twee overwinningen tegen hem in drie nachten was meer dan de Bulls konden opbrengen.

Niet alleen speelde Embiid niet in de tweede helft, maar hij kwam na rust ook nooit meer uit de kleedkamer. Hij had naar verluidt een milde kuitbeklemming en eindigde met 12 punten, zeven rebounds en zeven assists in 16 minuten, waarmee hij een winning streak van 10 wedstrijden met 30 of meer punten behaalde.

The Bulls toonden weinig offensief leven. LaVine schoot 6-uit-15 vanaf het veld en eindigde met 16 punten en vier assists. DeRozan sloeg 0-uit-7 vanaf het veld en scoorde slechts vier punten vanaf de vrije worplijn. Als team schieten ze 41% vanuit het veld en 24% vanuit driepuntsbereik.

Bewaker Kobe White kwam van de bank en leidde de Bulls met 19 punten.

“Ze kwamen hier niet zomaar binnen en voerden een geheel nieuwe aanval uit en voerden gewoon een geheel nieuwe aanval uit”, zei Donovan. “Onze pop en intensiteit was gewoon niet waar het zou moeten zijn.”

READ  Georgia Tech zegt geen bumperkleven voor game vs Louisville

Door het verlies werd de voorsprong van de Bulls op de Pacers, die de Raptors versloegen, teruggebracht tot 1½ wedstrijd in de strijd om de laatste speelplek in het oosten.

Zes van de resterende 10 wedstrijden van de Bulls zijn onderweg en omvatten confrontaties met de Clippers, Mavericks en Bucks. Ze houden ook grizzlyberen.

Wat ze woensdag hebben bewezen, is dat hun greep op de speelligplaats niet sterk is.