8BitDo brengt een adapter uit voor het gebruik van moderne consoles op PS1 en PS2

8BitDo brengt een adapter uit voor het gebruik van moderne consoles op PS1 en PS2

waarom maakt het uit: Het verkrijgen van functionele klassieke gameconsoles kan net zo moeilijk en duur zijn als het verkrijgen van hun tegenhangers van de console die niet meer leverbaar zijn. Een van de kernproductcategorieën van 8BitDo omvat adapters waarmee moderne consoles op oudere systemen kunnen werken. De nieuwste oplossingen zijn voor de eerste twee generaties PlayStation-consoles.

Eigenaars van Sony’s klassieke consoles, de PlayStation en PlayStation 2, hebben nu een andere optie om hun versleten controllers te vervangen: de 8BitDo “Retro Reciever”. De Retro-ontvanger kan moderne consoles compatibel maken met beide uit de handel genomen consoles, aangezien de PS1- en PS2-controllerpoorten identiek zijn. De omvormer is verkrijgbaar via 8BitDo-winkel of op Amazone Voor $25.

De beste eigenschap van de retro-ontvanger is de Bluetooth-connectiviteit. Oudere consoles dateren van vóór draadloze protocollen, wat betekent dat oudere consoles beperkt zijn. Nu kunnen gebruikers genieten van draadloos gamen. De Retro Receiver ondersteunt echter ook een USB passthrough-verbinding voor opladen en spelen terwijl hij is aangesloten. De nieuwste ontvanger van 8BitDo is de eerste die USB-C gebruikt – zijn voorgangers gebruikten Micro USB-poorten.

Het is niet verwonderlijk dat de Switch werkt met Nintendo-, Sony- en Microsoft-platforms van de nieuwste generatie controllers: DualShock 4, DualSense, Xbox One, Xbox Series, Wii U Pro en Switch Pro. Het ondersteunt ook bijna alle gespecialiseerde gamepads en arcadesticks van 8BitDo.

Spelers moeten er echter rekening mee houden dat sommige PS2-titels afhankelijk zijn van de drukgevoelige gezichtsknoppen van de PS2-controller om verschillende invoer te ontvangen van een halve druk in plaats van een volledige druk. Gran Turismo- en Metal Gear Solid-games zijn uitstekende voorbeelden van gameplaymechanismen die deze unieke input gebruiken. De meeste moderne consoles missen deze functie, dus wees gewaarschuwd.

READ  Ik kan niet stoppen met lachen om de cheats in Warzone 2 in de vliegboten

De retro-ontvanger voor PS1 en PS2 volgt vergelijkbare 8BitDo-adapters voor het Nintendo Entertainment System, Super Nintendo en Sega Genesis, die samen de meest populaire retro-gameconsoles dekken. Net als die, vereist de PS1/PS2-converter geen initiële installatie (behalve koppelen), en het bedrijf zegt dat de verbinding zonder vertraging is. Ook is het toestel toekomstbestendig doordat het firmware-updates kan ontvangen.

Hoewel het officieel niets heeft aangekondigd, kan 8BitDo oplossingen bieden voor systemen zoals Dreamcast, GameCube, Sega Saturn, Neo Geo, TurboGrafx en andere klassieke nicheplatforms. Het heeft echter onlangs pre-orders geopend voor zijn eerste mechanische toetsenbord met consolethema, dat eind september uitkomt. Het apparaat met 87 toetsen van $ 100 is verkrijgbaar in kleuren die doen denken aan de NES- en Famicom-consoles van Nintendo.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *