Amazon App Store struikelt over Android 12

Nu niet Windows, niet Android

De Amazon App Store op Windows 11 is te downloaden via de Microsoft Store, die momenteel nog is beveiligd met een speciale code. Het benodigde Android-subsysteem in Windows 11 is nog niet helemaal klaar, dus daar is de Amazon App Store officieel nog in bèta. Deze alternatieve app store is al beschikbaar op Android, maar nu met de nieuwste versie van Android is er een addertje onder het gras.

Gebruikers op het Amazon-forum klagen dat de Amazon App Store niet meer werkt na een update naar Android 12. In sommige gevallen werken ook apps van dit alternatief voor Google Play niet meer. Een Amazon-medewerker suggereert: op het forum U kunt erop vertrouwen dat de technici van het bedrijf op de hoogte zijn van dit probleem. Er wordt gerepareerd.

DRM en bypass

Het probleem lijkt de DRM-technologie (Digital Rights Management) te zijn die Amazon gebruikt voor zijn Android-app store. Zo werken gratis apps en betaalde apps uit de Amazon store niet meer volgens de smartphonenieuwssite Lilliputting. Technologie nieuwssite 9to5Google Amazon stelt dat dit probleem slechts een klein aantal gebruikers treft, namelijk degenen die al zijn overgestapt op Android 12.

Een fix is ​​in de maak, maar het is niet bekend wanneer deze wordt uitgebracht. Ondertussen zijn technisch onderlegde gebruikers op de bug gesprongen en hebben ze volgens rapporten een omslachtige uitweg gevonden. de rand. Dit omvat het handmatig downloaden van het APK-bestand van de app, het decoderen van de code, het uitschakelen van verwijzingen naar Amazon DRM erin en het opnieuw compileren van de app met een zelfondertekend certificaat.

READ  Parallels Toolbox 5.1 is nu beschikbaar met nieuwe updates voor Mac en Windows
More from Madison Garrett
Raketten vs. Blazers: gaan ‘s nachts niet meer open
Als er één les kan worden geleerd uit deze previews van het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *