Amazon’s nieuwe Prime Video-app voor Mac maakt lokale downloads op je desktop mogelijk

Zoom / Amazon Prime Video-app voor macOS.

Samuel Axon

Amazon heeft de Prime Video-app uitgebracht die native op de Mac werkt. De app biedt veel van dezelfde functies als de mobiele app, maar is beschikbaar in de Mac App Store.

De app is gratis te downloaden, maar vereist een Amazon-account om toegang te krijgen tot de inhoud. Deze inhoud omvat zowel shows als films die gratis worden gestreamd met Amazon Prime Video, evenals aankopen en huur uit de volledige Amazon-catalogus. Er is zelfs een prominent geplaatste schakelknop met de titel “Gratis voor mij” in de rechterbovenhoek van de app. Als u dit aanvinkt, ziet u alleen gratis inhoud met Prime.

De app is onderverdeeld in de tabbladen Home, Storage, Find, Downloads en My Items.

Afgezien van het feit dat het Mac-platform een ​​geschiedenis en cultuur van native apps heeft en de genoemde apps op een aantal eenvoudige manieren een beetje leuker kunnen zijn om te gebruiken, is het belangrijkste voordeel van het gebruik van deze native app dat afleveringen kunnen worden gedownload op de lokale apparaat net als de mobiele app – Perfect om je voor te bereiden op lange reizen en andere periodes waarin je misschien geen snel en betrouwbaar internet hebt.

Het is ongebruikelijk dat een native videostreaming-app op een Mac wordt uitgebracht, aangezien de meeste mensen die naar streamingnetwerken zoals Amazon Prime Video kijken, dit via internet doen, dat door de meeste streamingbedrijven als het belangrijkste platform wordt beschouwd. Maar downloadbaarheid lijkt de belangrijkste reden te zijn dat deze app bestaat.

READ  Boise State Athletics lanceert een nieuwe officiële app

Voorheen was het downloaden van Amazon Prime Video-inhoud naar een Mac niet mogelijk – het was alleen mogelijk op een iPhone of iPad. De mobiele app Amazon Prime Video behoorde niet tot de verschillende iPhone- en iPad-apps die konden worden gedownload en gebruikt op M1-Macs.

Amazon Prime Video voor Mac vereist macOS Big Sur of hoger.

Fotolijst door Getty Images | Leon Neal

Written By
More from Eda Greene
Genshin Impact Update: download de grote patch vóór de releasedatum van Genshin 2.0 | Spellen | amusement
Spelers kunnen zich voorbereiden op de grote Genshin Impact 2.0-update van deze...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *