Apple concurreert met PlayStation, Xbox en Nintendo

Het bedrijf zei vrijdag dat Apple-producten als spelplatforms concurreren met Sony PlayStation, Microsoft Xbox en Nintendo. in een organisatiebestand.

Eerder zei Apple alleen dat het concurreerde met Google’s Android op smartphones en Microsoft Windows op pc’s om de interesse van ontwikkelaars te wekken.

De concurrenten van Apple waren een belangrijk onderwerp in een spraakmakende antitrustproef met Epic Games eerder dit jaar, waarin Apple betoogde dat het geen monopolie had omdat de App Store concurreerde met andere gamingplatforms die ook Epic’s Fortnite aanboden, een Epic Apple-app die is verbannen uit zijn winkel.

Destijds vermeldde het bedrijf gaming-hardware niet als concurrenten in zijn SEC-dossiers.

Uiteindelijk oordeelde de rechter dat Apple geen marktmonopolie had op ‘transacties met mobiele games’, maar beval het bedrijf zijn zakelijke praktijken te wijzigen en ontwikkelaars toe te staan ​​te linken naar betaalmethoden die Apple niet beheert. Epic Games en Apple gaan in beroep tegen de uitspraak.

De update in de jaarlijkse indiening van Apple geeft ook aan hoeveel geld het bedrijf verdient met het spelen van games op zijn telefoons en tablets.

Volgens de uitspraak van de rechtbank in de Epic Games-rechtszaak komt ongeveer 70% van alle App Store-inkomsten uit game-apps, die worden gegenereerd door minder dan 10% van de App Store-gebruikers.

Apple speelt ook steeds meer in op de behoeften van gamers bij productbeslissingen. In september bracht Apple nieuwe iPhone 13 Pro-modellen uit met schermen die de verversingssnelheid kunnen verhogen, wat een populaire functie is onder gamers.

Volgens een analyse van CNBC bedroeg de omzet in de App Store van Apple in 2020 meer dan 64 miljard dollar. Apple verdient meer geld aan games dan bedrijven als Microsoft, Nintendo, Activision Blizzard en Sony, The Wall Street Journal meldde eerder deze maand:.

READ  Xbox One-spelers werden verrast door een zeldzame stealth-versie

Risico’s van overheidswetgeving en onderzoeken

Apple waarschuwde investeerders in zijn jaarlijkse indiening dat het mogelijk meer wijzigingen moet aanbrengen in de App Store, wat het aantal gedownloade apps zou kunnen verminderen en de commissie die Apple in rekening brengt, zou kunnen verlagen.

Het bedrijf zei in een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission dat Apple “ook onderworpen is aan rechtszaken en onderzoeken met betrekking tot de App Store, die hebben geleid tot veranderingen in de zakelijke praktijken van het bedrijf en in de toekomst tot verdere veranderingen kunnen leiden.”

Apple krijgt tussen de 15% en 30% van de betaalde softwaredownloads, in-app-aankopen en abonnementen die worden verkocht door apps van derden in de App Store.

De App Store van Apple maakt deel uit van zijn Services-activiteiten, die in het fiscale jaar 2021 van het bedrijf een omzet van $ 68,43 miljard rapporteerden, een stijging van 27% ten opzichte van het voorgaande jaar. Apple scheidt inkomsten niet van componenten in services, waaronder ook abonnementen, verlengde garanties en advertenties.

Volgens de indiening van Apple is de omzet in de dienstensector vorig jaar gestegen, voornamelijk als gevolg van de groei in advertenties, de app store en de cloud. Maar Apple heeft gewaarschuwd dat zijn advertentieactiviteiten schade kunnen oplopen door een verhoogde controle van andere technologiebedrijven.

“Het bedrijf verkrijgt bijvoorbeeld inkomsten uit licentieovereenkomsten met andere bedrijven om zijn zoekdiensten aan te bieden op de platforms en apps van het bedrijf, en sommige van deze overeenkomsten zijn momenteel het onderwerp van overheidsonderzoeken en juridische stappen”, aldus Apple in de aanvraag.

READ  De ontwikkelaar van Dying Light 2 bevestigt de voortdurende release van PS4 en Xbox One

Hoewel Apple Google niet heeft genoemd, heeft het een lucratieve licentieovereenkomst waaronder Google de standaardzoekmachine op iPhones wordt. Het ministerie van Justitie noemde “algemene schattingen” dat Google Apple jaarlijks tussen de $ 8 miljard en $ 12 miljard betaalt als onderdeel van deze deal als onderdeel van een antitrustrechtszaak. tegen google.

Written By
More from Vanessa Hale
Als dit lek waar is, biedt de PS5 664 GB bruikbare opslagruimte
Een nieuw lek duidt erop dat de 825GB PS5 biedt 664GB bruikbare...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *