Apple en Google integreren software voor het volgen van contacten rechtstreeks in de smartphone

Google en Apple zullen de door hen ontwikkelde oplossing voor het volgen van contactpersonen rechtstreeks in hun smartphones integreren. Hierdoor hoeven gebruikers niet meer eerst een app te downloaden, zoals nu het geval is. Google en Apple benadrukken dat smartphonegebruikers expliciet toestemming moeten geven om de applicatie te activeren.

De twee bedrijven maakten in april bekend dat ze gaan samenwerken om overheden te helpen bij het uitrollen van ‘contactopsporingsapps’ in de strijd tegen het coronavirus. De bedoeling was om bluetooth-technologie te gebruiken om overheden en gezondheidsdiensten te helpen de verspreiding van het coronavirus te beperken. De volgapplicaties kunnen de technologie in smartphones gebruiken om bij te houden met wie een besmette persoon in contact is geweest.

De applicatie van het bedrijf zal al geïntegreerd zijn in toekomstige versies van iOS en Android. De contactzoeker gebruikt Bluetooth-signalen van ingelogde smartphones om te bepalen hoe dicht en hoelang twee telefoons bij elkaar waren zonder gebruikers te lokaliseren of te identificeren.

Door de applicatie beschikbaar te maken voor gebruikers zonder een app te hoeven downloaden, willen de bedrijven de effectiviteit ervan vergroten, aangezien het systeem alleen goed kan werken als er genoeg mensen bluetooth-signalen uitwisselen.

Apple en Google leveren de twee belangrijkste besturingssystemen voor smartphones met respectievelijk iOS en Android. Als ze hun krachten bundelen, komt bijna de hele smartphonemarkt aan bod. De toepassing van beide bedrijven zorgt er ook voor dat de overheden van de verschillende landen niet meer per se een eigen contact tracking app hoeven te ontwikkelen, aldus de twee partners.

READ  Hoe bescherm je je smartphone met antispywaresoftware?

In samenwerking met Datanews

More from Madison Garrett

SRMJEEE 2021 resultaat vandaag; Waar en hoe te downloaden van Srmist.edu.in

SRM University maakt vandaag de resultaten bekend van SRMJEEE 2021 New Delhi:...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *