Apple Podcasts vervangt “Abonneren” door “Doorgaan”.

Niet meer abonneren, maar volgen

Apple gaat naar de Podcasts-app Een andere term gebruiken Om u te abonneren op een podcast. Vanaf iOS 14.5 wordt de term “follow-up” gebruikt. Dit kan worden gedaan omdat minder ervaren gebruikers de term “abonnement” associëren met betaalde inhoud. Podcasts zijn over het algemeen gratis om naar te luisteren. Er veranderde ook iets toen er nieuwe podcasts werden ontdekt: de grote knop “Abonneren” is vervangen door “Laatste aflevering”.

De wijzigingen zijn al te zien in de huidige iOS 14.5-bèta. Als je op de drie puntjes hebt geklikt tijdens het bekijken van een podcast, zou je deze nu bovenaan moeten zien: Volgen en niet meer volgen. Andere apps zoals Spotify, Audible, Amazon Music en Stitcher gebruiken steeds vaker de term “volgen” in plaats van “abonneren”. Nu Apple dat heeft gedaan, zullen andere podcast-apps waarschijnlijk volgen om verwarring van gebruikers te voorkomen. De Overcast-app van derden gebruikt in de huidige release nog steeds de term ‘abonnement’.

Een verandering in woordgebruik kan duiden op een toekomstige functie. Apple biedt de Podcasts-app gratis aan en bevat geen betaalde inhoud, maar het gerucht gaat dat Apple werkt aan een premiumservice voor betaalde podcasts. Op deze manier kunnen de podcasts van bekende mensen achter het pay-block-systeem worden geplaatst en kunnen beroemdheden worden ontvoerd van platforms als Spotify.

Van app-abonnementen tot podcast-abonnementen
Apple heeft ook de voorwaarden in de App Store gewijzigd om verwarring te voorkomen. Zo is in 2014 de knop “Gratis” vervangen door “Download” om aan te geven dat de app gratis kan worden gedownload. De betaalde apps hebben een prijsklasse, bijvoorbeeld “€ 4,49”. Geleidelijk aan zijn er echter steeds minder prepaid-apps. De vermeldingen die Apple in de App Store opneemt, bestaan ​​grotendeels uit freemium-apps met in-app-aankopen of abonnementen. Apple probeert ontwikkelaars te overtuigen om over te schakelen naar een maandelijks of jaarlijks terugkerend betalingsmodel. Apple zou een vergelijkbare route naar een podcast kunnen aanbieden: sommige inhoud is gratis, andere vereisen een abonnement om te luisteren.

READ  Wat is een slimme vaatwasser en wat zijn de voordelen?

Om iCulture-podcast te krijgen (die helemaal gratis is), kun je natuurlijk naar de Podcasts-app van Apple en vele andere apps waarmee je naar podcasts kunt luisteren, zoals Spotify en Castro.

More from Madison Garrett

BBC kan live Premier League-wedstrijden worden toegekend als clubs de tv-beslissing terugdraaien

De BBC zou dit seizoen meer live Premier League-wedstrijden kunnen winnen als...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *