Apple schikt rechtszaak over handelsgeheimen met chipstartup Rivos

Apple schikt rechtszaak over handelsgeheimen met chipstartup Rivos

Apple heeft besloten een schikking te treffen met chipstartup Rivos, twee jaar nadat het bedrijf voor het eerst werd aangeklaagd wegens diefstal van bedrijfsgeheimen. Volgens een vrijdag vrijgegeven dossier hebben Rivos en Apple de rechter verteld dat ze van plan zijn de schikking tegen 15 maart af te ronden.

Apple heeft in mei 2022 een rechtszaak aangespannen tegen de ‘stealth mode’-startup, waarbij Rivos werd beschuldigd van het stropen van ingenieurs die toegang hadden tot vertrouwelijke bedrijfsinformatie. In de rechtszaak van Apple werd beweerd dat voormalige werknemers op verzoek van Rivos eigendomsinformatie hadden gestolen als onderdeel van het aanwervingsproces.

“Vanaf juni 2021 begon Rivos een gecoördineerde campagne om zich te richten op Apple-werknemers die toegang hadden tot de bedrijfseigen informatie en handelsgeheimen van Apple over de SoC-ontwerpen van Apple”, zegt Apple in de klacht. Volgens Apple hebben ingenieurs “gigabytes aan gevoelige systeem-op-chip-specificaties en ontwerpbestanden gestolen.”

Rivos reageerde vervolgens met een rechtszaak tegen Apple in september 2023, waarin hij het beschuldigde van het gebruik van intimidatie en andere tactieken om zijn ingenieurs ervan te weerhouden te vertrekken.

in GevoelG eerder gespot Bloomberg Vrijdag zeiden Apple en Rivos dat ze van plan zijn de rechtszaak te schikken en hun overeenkomst nu afronden:

“De overeenkomst voorziet in de verwerking van Apple's vertrouwelijke informatie op basis van een forensisch onderzoek van de systemen van Rivos en andere activiteiten”, aldus het dossier bij de federale rechtbank in San Jose, Californië. “De partijen zijn momenteel bezig met dit proces.”

In april 2023 trok Apple stilletjes zijn rechtszaak tegen voormalig CEO Gerard Williams III in, die werd beschreven als belangrijk voor de ontwikkeling van krachtige Apple Silicon-chips uit de A-serie en M-serie. Williams verliet Apple in 2019 om serverchip-startup Nuvia te starten, dat in 2021 door Qualcomm werd overgenomen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *