Apple vereist vanaf 8 december privacy-‘voedingsetiketten’ van ontwikkelaars

Apple debuteerde een verzameling privacyfuncties toen het iOS 14 aankondigde, maar het concept van het privacy “voedingsetiket” van het bedrijf kwam niet aan de lancering van het nieuwe besturingssysteem in september. Vandaag heeft Apple aangekondigd dat ontwikkelaars vanaf 8 december de informatie voor die “labels” moeten verstrekken.

Net als een normaal voedingsetiket met ingrediënten en calorieën, zouden deze privacy-‘labels ’je een beter idee moeten geven van wat er in een app gebeurt voordat je het downloadt uit de iOS App Store of Mac App Store. De labels geven aan welke informatie een app verzamelt en presenteren die visueel op de app-pagina, net zoals je naar de achterkant van labels in een supermarkt kijkt.

Een mockup van een iPhone met de App Store-labels
Afbeelding: Apple

De vangst is natuurlijk dat, hoewel ontwikkelaars deze informatie moeten vrijgeven om door te gaan met het vrijgeven en bijwerken van apps, alle informatie die ontwikkelaars verstrekken zelfgerapporteerd zal zijn, wat nog steeds enige mogelijkheid voor vals Speel.

Apple’s ontwikkelaarssite waarschuwt dat ontwikkelaars verplicht zullen zijn om alle informatie die zij en hun externe partners verzamelen vrij te geven en hun “labels” up-to-date te houden. Als een app bijvoorbeeld uw precieze locatie moet weten om te kunnen werken, weet u dat voordat u deze downloadt. Als de GPS-functionaliteit ooit uit de app wordt verwijderd, zal een nieuw label dat moeten weerspiegelen. Apple biedt enkele uitzonderingen wanneer deze openbaarmaking van labels optioneel is, maar het is belangrijk om te weten dat als een app u consequent wil volgen, u hiervan op de hoogte bent voordat deze op uw telefoon staat.

Het verstrekken van deze informatie is een gemakkelijk te verteren manier om gebruikers op de hoogte te houden van hoe hun telefoon precies wordt gebruikt om ze te volgen. Apple beheert al agressief machtigingen binnen apps, maar deze labels kunnen een nog eerdere verdedigingslinie zijn. Ontwikkelaars kunnen nu vóór de deadline van 8 december beginnen met het indienen van de informatie van hun apps.

READ  Apple kondigt de releasedatum van macOS Big Sur aan
Written By
More from Lesley Curry

OnePlus 8T Cyberpunk 2077 Limited Edition aangekondigd

OnePlus heeft de OnePlus 8T Cyberpunk 2077 Limited Edition-telefoon aangekondigd. Het apparaat...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *