Apple zal een software-update uitbrengen om klachten over oververhitting van de iPhone 15 op te lossen

Apple zal een software-update uitbrengen om klachten over oververhitting van de iPhone 15 op te lossen
  • Apple zei zaterdag dat het een software-update zal uitbrengen die klachten van klanten over de nieuwste iPhone 15-modellen, die iets meer dan een week geleden zijn uitgebracht, zal verhelpen.
  • Apple zei dat de nieuwe iPhones heet werden vanwege een combinatie van bugs in iOS 17, bugs in apps en een tijdelijke installatieperiode die extra verwerking vereiste en dus warmte genereerde.

Apple-CEO Tim Cook begroet klanten die de nieuwe iPhone 15 van Apple kopen tijdens een lanceringsevenement in de Fifth Avenue Apple Store in New York City op 22 september 2023.

Alexei Rosenfeld | Getty-afbeeldingen

Apple zei zaterdag dat het een software-update zal uitbrengen die klachten van klanten over de nieuwste iPhone 15-modellen, die iets meer dan een week geleden zijn uitgebracht, zal verhelpen.

Apple zei dat nieuwe iPhone-modellen populair zijn geworden vanwege een combinatie van bugs in iOS 17, bugs in apps en een tijdelijke voorbereidingsperiode.

Een Apple-woordvoerder zei tegen CNBC:

“We hebben een aantal omstandigheden geïdentificeerd die ervoor kunnen zorgen dat je iPhone warmer wordt dan verwacht. Het apparaat kan de eerste paar dagen na het instellen of herstellen van het apparaat warm aanvoelen vanwege verhoogde achtergrondactiviteit. We hebben ook een bug gevonden in iOS 17 heeft gevolgen voor sommige gebruikers en zal worden aangepakt in de Software-update. Een ander probleem betreft een aantal recente updates van apps van derden die een overbelasting van het systeem veroorzaken. We werken samen met deze app-ontwikkelaars aan oplossingen die in de maak zijn.”

Nadat Apple eerder deze maand de nieuwe iPhone 15-modellen uitbracht, geven klachten van gebruikers op Apple-forums, Reddit en sociale media aan dat alle vier de modellen tijdens gebruik warmer kunnen worden dan verwacht. In CNBC’s recensie van de nieuwe iPhone Pro’s werd ook opgemerkt dat de iPhone 15 Pro Max heet wordt.

READ  Monster Hunter Stories 2 recensie

“Ik heb vandaag net mijn iPhone 15 Pro gekregen en hij is zo heet dat ik hem niet eens lang kan vasthouden!” schreef een commentator op de Apple-forums.

De nieuwe high-end modellen van Apple, de iPhone 15 Pro van $ 999 en de iPhone 15 Pro Max van $ 1.199, hebben een opnieuw ontworpen titanium behuizing met een aluminium frame om ze gemakkelijker te repareren. Apple zei dat het probleem van oververhitting van de nieuwe modellen niets te maken heeft met het ontwerp van de titanium kast.

In plaats daarvan wijst Apple op bugs in specifieke apps en iOS-storingen die kunnen worden verholpen met software-updates. Apple zei dat de komende iOS 17-update om het probleem aan te pakken de prestaties van het apparaat niet zal verminderen.

zegt de website van Apple Gebruikers kunnen merken dat telefoons warmer worden wanneer ze worden ingesteld vanaf een back-up, draadloos worden opgeladen, grafische apps of games worden gebruikt of video van hoge kwaliteit worden gestreamd. Apple zegt dat het normaal is dat apparaten warm worden als ze intensief worden gebruikt, en als iPhones geen temperatuurwaarschuwing weergeven, zijn ze veilig te gebruiken.

Mensen staan ​​in de rij voor de Apple Store in New York, met de lancering van de iPhone 15, op 22 september 2023.

Scott Milin | CNBC

Tot nu toe lijken de nieuwe iPhones goed te verkopen, waarbij de levertijden voor de apparaten soms oplopen tot weken, en er lange rijen verschijnen buiten de Apple Stores op de dag van lancering.

“Interessant is dat de doorlooptijden voor de 15 Pro Max, 15 Plus en 15 track op een hoger niveau liggen vergeleken met hun voorgangers (bijvoorbeeld de iPhone 14-serie), en dat de 15 Pro Max de hoogste doorlooptijd heeft die we historisch gezien overal hebben gezien SKU’s sinds we doorlooptijdgegevens bijhouden.” timing”, schreven analisten van JPMorgan vorige week in een notitie.

READ  De dochter van Steve Jobs, Eve bespot iPhone 14 met een leuke meme

Maar een senior supply chain-analist van Apple, Ming-Chi Kuo, zei vorige week in een blogpost dat het hitteprobleem van de iPhone 15 de verkoop zou kunnen schaden.

Apple heeft in het verleden spraakmakende lanceringsproblemen gehad, maar deze hebben de langetermijnvooruitzichten van het bedrijf niet ernstig beïnvloed.

De iPhone 4 werd gelanceerd in 2010 Ontwerp fout Wat kan leiden tot afgebroken oproepen. Apple heeft gratis cases aangeboden om het probleem te verhelpen. In 2012, kort na de lancering van de iPhone 5, verontschuldigde Apple-CEO Tim Cook zich voor het feit dat Apple Maps defect en onbetrouwbaar was. De iPhone 6 die in 2014 werd uitgebracht, kreeg kritiek omdat hij onder druk doorbuigde.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *