Apple zou tegen september 2022 iPhones voorbereiden zonder simkaartsleuf

Eerder deze week een gerucht van een Braziliaanse site Blog naar iPhone claim het iPhone 15 Pro-modellen hebben mogelijk geen fysieke simkaartsleuf In ten minste sommige landen en regio’s, maar verandering kan eerder plaatsvinden.

Foto: iFixit

Een onbekende gids melden Mac-geruchten Apple heeft grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen geadviseerd zich voor te bereiden op de release van smartphones met alleen e-simkaarten tegen september 2022. De gids deelde een ogenschijnlijk legitiem document waarin het tijdschema voor dit initiatief werd geschetst, hoewel het document Apple of de iPhone niet specifiek vermeldt.

Als onderdeel van de overgang zullen sommige Amerikaanse providers naar verluidt in het tweede kwartaal van 2022 bepaalde iPhone 13-modellen zonder nano-simkaart gaan aanbieden. De simkaart zit in de doos, waar gebruikers meestal een mobiel abonnement kunnen activeren via eSIM door iPhone aanzetten, verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk en de instructies op het scherm volgen.

Gezien de vermeende deadline van september 2022, zal Apple waarschijnlijk de fysieke simkaart verwijderen vanaf sommige iPhone 14-modellen, in plaats van sommige iPhone 15-modellen zoals oorspronkelijk gerucht ging, maar op dit moment is niets definitief.

Een eSIM is een digitale simkaart waarmee gebruikers een mobiel abonnement kunnen activeren zonder een nano-simkaart te hoeven gebruiken. Opgemerkt moet worden dat de eSIM-service niet in alle landen beschikbaar is, dus iPhones met een simkaartsleuf kunnen in sommige markten nog steeds beschikbaar zijn. De adoptie breidt zich echter snel uit, met Meer dan 100 providers bieden wereldwijd eSIM-services En meer plannen om ondersteuning in 2022 uit te rollen, waaronder: Drie in het VK En Vodafone in Nieuw-Zeeland.

READ  De nieuwe materiaalontwerptaal van Google komt ook naar Chromebooks

iPhone 13-modellen al Ondersteuning voor meerdere eSIM-profielen, waardoor gebruikers zich digitaal kunnen abonneren op en schakelen tussen meerdere mobiele abonnementen, en deze functionaliteit zou de weg kunnen effenen voor het verwijderen van de simkaartsleuf in bepaalde landen.

Toen Jony Ive, voormalig Chief Design Officer van Apple, de iPhone als een “enkele ruit” zag, zou het verwijderen van de simkaartsleuf een volgende stap zijn in de richting van een naadloos ontwerp en het verbeteren van de waterbestendigheid. Het verwijderen van de sleuf zal ook wat waardevolle interne ruimte in de iPhone vrijmaken – elk onderdeel is belangrijk.

Written By
More from Lesley Curry
WhatsApp-fout zorgt ervoor dat de app voor veel iPhone-gebruikers crasht
iPhone-gebruikers hebben moeite met toegang De WhatsApp vandaag. Om een ​​onbekende reden...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *