Baanzwendel zorgt ervoor dat mensen in S’pore apps downloaden en geld overmaken voor banen – Mothership.SG

De politie zei in hun release van 20 september over het toenemende aantal slachtoffers dat ten prooi valt aan oplichting op het werk.

Twee verschillende soorten fraude

Volgens de politie zijn er twee verschillende vormen van oplichting.

Eerste keuze

Bij de eerste optie werden de slachtoffers gevraagd om neptelefoon-apps te downloaden om de functionaliteit via de app te krijgen.

Ze zullen worden gevraagd om het geld op hun rekeningen in de apps aan te vullen door het geld over te schrijven naar de opgegeven bankrekeningen of het bedrag om te zetten in cryptocurrency en het over te schrijven naar portemonnees die door de fraudeur zijn verstrekt.

Aangezien de oplichters de slachtoffers hun commissie hadden beloofd nadat een bepaald aantal taken was voltooid, zou het bedrag vervolgens in hun mobiele app-accounts verschijnen.

De slachtoffers realiseerden zich echter dat ze waren opgelicht toen ze geen geld van deze rekeningen konden opnemen.

tweede alternatief

In het tweede alternatief ontvangen slachtoffers een waarschuwingsbericht via WhatsApp en worden ze onder druk gezet om meer geld over te maken naar bankrekeningen of cryptocurrency-portefeuilles, op voorwaarde dat ze ervoor kiezen om deze functies te stoppen.

Het bericht geeft aan dat hun mobiele applicatie-accounts worden bevroren en dat er juridische stappen tegen hen kunnen worden ondernomen.

De oplichters namen ook de emblemen van de Singaporese politie, het embleem van Singapore en het Hooggerechtshof op in waarschuwingsbrieven aan de slachtoffers om de geloofwaardigheid van hun bedrog te versterken.

Slachtoffers zullen uiteindelijk beseffen dat ze zijn opgelicht wanneer ze hun commissie niet ontvangen na het voltooien van de taken die hen door de oplichters zijn toegewezen.

READ  Bekijk de film Spider-Man: No Way Home (2021) gratis online te downloaden bij Tantara in San Francisco - 27 februari 2022

rode vlaggen

De politie heeft signalen naar voren gebracht waar het publiek op moet letten om oplichterij te herkennen.

L. Banen die lucratieve commissies bieden, zijn gewoon te mooi om waar te zijn.

Ten tweede. Spam adverteert met vacatures die afkomstig zijn van onbekende nummers of onbekende buitenlandse nummers.

Derde. Verzoek om geld over te maken naar bankrekeningen of cryptocurrency-portefeuilles die eigendom zijn van personen die ze niet persoonlijk hebben ontmoet.

Het adviseert leden van het publiek ook hoe ze niet het slachtoffer kunnen worden van dergelijke oplichting.

L. Accepteer geen twijfelachtige vacatures die een lonend rendement bieden met minimale inspanning. Als de show te mooi is om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo.

Ten tweede. Download nooit twijfelachtige apps van niet-geverifieerde bronnen.

Derde. Stuur geen geld naar iemand die je niet kent of nog nooit persoonlijk hebt ontmoet.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *