Belgen downloaden Signal massaal, nu is Whatsapp nieuw …

Signal is de meest gedownloade berichten-app in de Apple App Store. Sinds Whatsapp nieuwe voorwaarden heeft aangekondigd, hebben veel gebruikers zich tot Signal gewend.

Nadat Whatsapp zijn gebruikers had gevraagd akkoord te gaan met nieuwe regels, lijkt het erop dat diezelfde gebruikers zich nu wenden tot Signal, een alternatieve app die prat gaat op een veiligere verbinding tussen zijn gebruikers. De afgelopen dagen was er grote bezorgdheid over deze nieuwe regels, omdat ze ervoor zullen zorgen dat gebruikersgegevens worden gedeeld met Facebook. Whatsapp heeft al aangegeven dat dit in de Europese regio niet gebeurt.

In een paar tweets gaf Signal zelf zaterdag al aan dat de app boven aan populariteit wint in de Apple App Store in India, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Finland, Hong Kong en Zwitserland.

In ons land staat Signal ook bovenaan de App Store-applijst. Telegram Messenger, een ander alternatief voor Whatsapp, staat op de tweede plaats. Telegram heeft ook een betere privacyreputatie dan Whatsapp, dat eigendom is van de Amerikaanse internetgigant Facebook. Whatsapp vult zelf nog steeds de drie best gedownloade apps in de Belgische App Store aan. Signaal verschijnt niet in de meest populaire apps op de Belgische Google Play Store.

Klokkenluiders

Een toestroom van nieuwe gebruikers ging de afgelopen dagen gepaard met enkele technische problemen, maar deze problemen moeten nu grotendeels worden opgelost. Signal zei het Nieuwe gebruikers hebben meer tijd nodig om hun verificatiecode te ontvangen Om de applicatie te activeren.

Signal werd in 2014 gelanceerd en werd aanvankelijk populair onder journalisten en klokkenluiders vanwege de steun van Edward Snowden voor de app. In februari heeft de Europese Commissie haar personeel aanbevolen om deze app te gebruiken, specifiek om berichten te beveiligen met mensen buiten de organisatie.

READ  Infosequre lanceert spannende VR-game om het cyberbewustzijn onder medewerkers te vergroten

Whatsapp blijft een van de meest populaire apps ter wereld met meer dan 1,5 miljard gebruikers. Degenen die weigeren akkoord te gaan met de nieuwe algemene voorwaarden van Whatsapp, kunnen de app vanaf 8 februari niet gebruiken.

More from Madison Garrett

Een plek zoeken in Hoofddorp behoort met parkeerapp | tot het verleden HC nieuws

HOOFD DORP Als het aan wethouder Marja Ruigrok ligt, hoeft niemand in...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *