Beoordeling van beveiligingsinbreuken aan de gang: FNAF na Scott Cawthon

Close-up van Freddy Fazbear die verschijnt op Five Nights at Freddy's: een inbreuk op de beveiliging.

Betreed de robotbeer, Shinji.
schermafbeelding: ScottGames / Kotaku

De achtste grote batch van Vijf nachten bij Freddy’s Epische wezens in een jaren 80-versie van Glam-Rock van Freddy Fazbear, een robot die kinderen vermoordt, werkt niet goed op het podium in het bijzijn van legioenen van zijn fans. Als de animator wakker wordt, ontdekt hij dat hij ergens onderweg een ongewenste passagier heeft opgepikt. Dat klopt, je zit erin. Het is als een vijf nachten Zoals hier.

Ter illustratie: jij bent de speler die de leiding heeft over een jonge jongen genaamd Gregory, en Gregory zit in Freddy. Blijkbaar stalkte Vanessa de jongen, een bewaker bij Freddy Fazbear’s Mega Pizzaplex, en zocht ze haar toevlucht in Freddy’s ruime borstholte. Toen hij dit ontdekte, scheurde de gekwelde meneer Fasbear, verstoord door tranen, Gregory’s topje tegen het einde, badend in zijn vitale vloeistoffen.

Groepsfoto van de schattige Freddy's Bank in de jaren 80 bij een inbreuk op de beveiliging.

Dames en heren, min of meer Van Halen.
schermafbeelding: ScottGames / Kotaku

Of dat is tenminste wat ik van de beer verwachtte. In plaats daarvan raakt hij bevriend met de jonge Gregory en zweert hij hem te helpen ontsnappen uit het winkelcomplex. Dat klopt, in plaats van de hoofdketen van een mysterieus persoon aan de telefoon, is Freddy zelf hier om de dag te redden in inbreuk op de beveiliging. Hij geeft Gregory het nieuwe Fazbear-horloge, waarmee het paar met elkaar kan communiceren terwijl Gregory door veiligheidsluiken kruipt en door donkere gangen navigeert, achtervolgd door Freddy’s meest kwaadaardige en bloeddorstige teamleden.

Het is een leuke draai aan de serieformule, maar ik kan het niet helpen, maar vrees de grote metalen beer. Hoe schattig of elegant hij er ook uitziet in zijn muts, hij draagt ​​de boze lucht van een beer met zich mee die sinds 2014 eerder angstaanjagend dan zorgzaam is. De opening van het spel vraagt ​​me niet alleen om Freddy te helpen ontsnappen uit zijn kleedkamer terwijl hij opgesloten zit te wachten op reparatie, probeert hij me er ook van te overtuigen dat het een goed idee is om weer in hem te klimmen. Alleen kijken.

Het is eigenlijk een slimme spelmonteur, waardoor Gregory zich in Freddy kan verstoppen, waar hij veilig is voor stalking door beveiliging, onderhoudsbots en moordende metalmuzikanten die al van metaal zijn. Maar Freddy’s storing betekent dat zijn vermogen om op te laden beperkt is, waardoor Gregory gedwongen wordt alleen te gaan terwijl de beer hem vanuit de oplaadruimte leidt. De hele zaak is een beetje minder angstaanjagend dan te weten dat hij aan je zijde staat, tenzij je er niet meer aan denkt. Ik zou het niet doen als ik jou was.

Five Nights at Freddy’s: Security Breach is developed by Steel Wool Studios instead of creator Scott Cawthon, die eerder dit jaar met pensioen ging Temidden van de controverse over hem Steun reactionaire politici. Ondanks enkele technische obstakels, zoals stotteren bij het wisselen van zone, ziet het er het beste uit vijf nachten haar spel. Free-to-play first-person verkenning helpt bij het opbouwen van spanning, personages zijn helder, glanzend en angstaanjagend, en Freddy Fazbear’s Mega Pizzaplex is een kleurrijke nachtmerrie van het consumentisme uit de jaren 80, en een speeltuin die geschikt is voor bewuste moordmachines.

Ja, Freddy, dat bedoel jij. Ik hou je in de gaten, Visbeer.

READ  Apple kondigt de releasedatum van macOS Big Sur aan
Written By
More from Lesley Curry
Gotham Knights-ontwikkelaar begint blijkbaar te werken aan een gloednieuwe AAA-game
Het lijkt erop dat WB Montreal zich klaarmaakt om aan een gloednieuw...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *