Beste e-mails van Apple versus Epic

Over cross-play gesproken: Sony en Epic waren in januari 2018 al stilletjes aan het testen met beide Het is een elektronisch spel En Toonbeeld en onderhandelen voor een groot deel van dat jaar.

In maart 2018 onthulden Epic en Microsoft publiekelijk dat Sony de enige was die alles bewaarde Het is een elektronisch spel Spelers hebben de mogelijkheid om met vrienden op verschillende platforms te spelen, maar achter de schermen zijn Epic en Sony in actieve discussies geweest om cross-platforms mogelijk te maken, volgens de e-mails van de bedrijven.

Zoals we schreven, wordt het heet. Epic probeerde Sony’s arm harder te maken om cross-play tussen PS4 en Xbox mogelijk te maken, waarbij Epic VP Joe Kreiner zei: “Ik kan geen scenario bedenken waarin Epic niet krijgt wat we willen – die mogelijkheid kwam uit toen Het is een elektronisch spel Het werd begin maart de grootste game op PlayStation’. Sony eiste uiteindelijk extra financiĆ«le garanties voordat het uiteindelijk opgaf in september 2018.

Maar nu kunnen we ook momenten zien waarop Sony en Epic zich in betere omstandigheden bevonden. Wist je dat bedrijven de PS4 stilletjes op pc lanceerden in januari 2018, twee maanden voordat de onzin de fan trof? Epic deelde de resultaten van deze test in februari met Sony. “We willen de bestaande Paragon/Fortnite pc-uitzonderingen snel uitbreiden naar iOS en Android”, zegt Kreiner, hoofd van Sony Developer Relations Phil Rosenberg, eraan toevoegend dat “Epic publiekelijk zal pushen dat we een platformonafhankelijke PS4/PC-game hebben” zodra Sony ermee instemt ook platformonafhankelijke voicechat te openen. .

READ  Chip's Challenge is nu volledig gratis op Steam

Een andere reeks e-mails in juni laat zien dat Epic CEO Tim Sweeney een moeilijke stap zet om Microsoft slechts enkele dagen voor E3 2018 toe te voegen – in termen als “eerlijk gezegd geloven we niet dat Sony’s standpunt zelfs legaal is” en ultimatum “informeer Kodera alstublieft. ” -san, en wees alsjeblieft duidelijk dat Epic in de toekomst volledige interoperabiliteit tussen alle platforms in Fortnite mogelijk zal maken.” Maar Sweeney verontschuldigt zich ook, zoals je zelf kunt lezen in het bovenstaande document.

Pagina 5 van 2018-juni-Tim-sweeney-Wilt-aankondigen-Fortnite-sony-cross-play-e3-voor-van-e3

Op de “Exclusieve en co-marketingovereenkomst” van 15 maart kunnen we zien dat Epic iets anders heeft uitgewisseld om cross-play, platformonafhankelijke downloadbare content en platformonafhankelijke voicechat ook op PS4, pc en mobiel te krijgen. Ga akkoord met het converteren van Sony’s PS4-toernooiplatform-API’s naar Unreal Engine 4.

Pagina 3 van 2018-maart-epic-exchanged-UE4-ps4-Tournament-platform-for-cross-play

De juridische overeenkomst tussen Sony en Epic bleef evolueren: na het toevoegen van Xbox-crossplay in september 2018, voegden de twee partijen Linux toe aan hun lijst met “toegestane platforms” in mei 2019 en voegden vervolgens Google Stadia toe in september 2019. Maar Tim Sweeney besloot om te blijven Stadia voor losgeld, zoals ik al eerder zei.

Written By
More from Max Mcgee

Steelrising, de Franse revolutionaire robotgame, is op zoek naar testers

Toen de ontwikkelaar van Greedfall Spiders vorig jaar hun volgende project aankondigde...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *