Bijkomende controles aan de Belgische grens ivm carnavalsvakantie: “De waarschuwingstijd is verstreken”

De Belgische politie legt extra grenscontroles op vanwege de carnavalsvakantie. Zonder geldige reden krijgt u een boete van € 250, -. “De tijd van de waarschuwing is voorbij”, zegt commissaris Alan Verstriben van de Vlaamse Wegpolitie.

Niet-essentiële reizen van en naar België zijn ten minste tot 1 april verboden. Er zijn echter nog steeds veel Nederlanders die dit proberen.

Zaterdagochtend staan ​​tientallen Nederlandse auto’s geparkeerd. “We hadden net iemand die naar België kwam voor een verjaardagsfeestje.” Nou, Firstriben lacht, “dus dit is zeker geen noodzakelijke overgang.”

Winkelen leuk
De commissaris vervolgt: “Vakantie, funshoppen, feestjes, dit mag allemaal niet. Dat zou hij nu moeten weten.” De boetes beginnen dus bij 250 euro. “Deze niveaus nemen toe als je veel mist. Je hebt mensen die ze al een paar keer hebben geprobeerd.” Grenswegen worden in beide richtingen bewaakt.

De officier waarschuwt dat “ook lokale wegen worden gecontroleerd. We voeren regelmatig controles uit”. En dus heeft hij er een duidelijke boodschap voorNederlands holHij zegt met een duidelijk Vlaams accent: “Het is het beste om bij je weg te komen als je hier niet hoeft te zijn.

Amsterdam: Ahmed Rushdie werd terzijde geschoven. ‘Ik wist dit niet! Ik wilde gewoon een dag buiten doorbrengen, maar nu had ik geen geluk! Ze moeten dit beter bekend maken.’

Geoffrey Gelderman uit Breda moet stoppen. “Ik vind het vervelend en ik heb er niets van gekregen. Ik wilde gewoon wat vrienden opzoeken.” Overigens kwam hij met een waarschuwing naar beneden.

Uitzonderingen
Wie legaal naar zijn zuiderburen wil, heeft een zogenaamde verklaring op erewoord nodig. Dit is hem Te downloaden vanaf de site Van de Belgische regering. Uitzonderingen die grenzen mogen overschrijden, bijvoorbeeld:

READ  Een MacBook of iPad is voor je studie beter dan een Chromebook

Mensen die in het grensgebied wonen, mogen ook de grens oversteken voor de dagelijkse boodschappen. Vrachtwagens worden meestal niet gekeurd.

More from Madison Garrett

Homofobe taal drastisch verminderd bij clubs die deelnemen aan pride-games, studie vondsten | Sport

Het gebruik van homofobe taal wordt drastisch verminderd bij sportclubs die deelnemen...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *