Bjergsen stopt met League esports

Bjergsen stopt met League esports

Het is een vluchtige carrière geweest voor Søren “Bergsen” Berg, die bij de meesten bekend is League of Legends Fans als een van de grootste spelers in de geschiedenis van het spel. Maar nadat de playoff-run van 100 Thieves werd afgebroken door de Golden Guardians in de afgelopen split, hing de 27-jarige zijn toetsenbord en muis voor de laatste keer op, kondigde hij vandaag aan.

“Ik werkte harder dan veel mensen, ik wilde het meer doen dan veel van die mensen, en ik was bereid tijd op te offeren met vrienden en familie, persoonlijke interesses en hobby’s, [and] zei Bergesen. “Lange tijd heb ik gevoeld – en ik heb zelfs de mensen om me heen verteld – dat als ik niet het gevoel heb dat ik alles ga geven om te winnen en de beste te zijn… dan is het tijd om te stoppen. , ik voel dat het tijd is.”

De getalenteerde veteraan zei ook dat dit voor sommige mensen zou kunnen lijken op een “tweede pensionering”, omdat hij technisch gezien al eerder wegliep van podiumwedstrijden. Bjergsen ging in 2020 voor het eerst met pensioen na TSM’s ongelukkige 0-6 run op Worlds, en stapte het volgende jaar over naar een hoofdcoachpositie bij de organisatie.

Gerelateerd: Bjergsen verslaat Aphromoo om nog een LCS-tag te claimen

In de ogen van Bjergsen was dit nooit een echt pensioen, maar een overgang naar een andere rol waarvan het uiteindelijke doel nog steeds is om het kampioenschap te winnen. Na een teleurstellend coachdebuut bij TSM keerde hij in 2022 triomfantelijk terug naar het profspel bij Team Liquid.

READ  Outriders is de anti-cover shooter

Zijn eerste jaar terug was gevuld met een hele reeks verschillende problemen, ook al zat de selectie van Liquid vol met talent op sterniveau. Het team slaagde er niet in de LCS Finals te halen en na een seizoen vrij om weer op te bouwen, terwijl Bjergsen op zoek was naar een ander team om hun volgende reis naar de top van de berg te voltooien.

De hype rond Bjergsen werd vorig seizoen versterkt tot een nieuw niveau toen hij besloot zich bij 100 Thieves aan te sluiten naast zijn oude teamgenoot en vriend Yiliang “Doublelift” Peng. Helaas had het team een ​​relatief wankel regulier seizoen, en hoewel ze het ‘postseason’ ingingen met een winning streak van zeven wedstrijden, werden ze uiteindelijk verdreven door een van de underdogs van het toernooi, de Golden Guardians.

De drievoudige MVP laat een enorm gat achter dat de Bandits moeten ontdekken voordat het LCS-zomerseizoen 2023 begint. De organisatie heeft echter voldoende tijd en middelen om een ​​geschikte vervanger voor de iconische middenvelder te vinden, aangezien het ernaar streeft Noord-Amerika te vertegenwoordigen op de Wereldkampioenschappen 2023 in Zuid-Korea.

In de tussentijd zal de nalatenschap van Bjergsen blijven voortleven in de spelers en teams die het de komende jaren goed zullen doen. Zijn vlucht van een rustige jongen vroeger competitie Om te ontsnappen aan zijn moeilijke jeugd om een ​​van de grootste spelers ter wereld te worden heel grappig De geschiedenis van esports zal nog jaren in de annalen van deze sport staan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *