Brandsward Dagblad | Deze winter een nieuw licht op Barendrecht door organisaties

Tijdens de audiotour Barendrechtse Winterwandeling kun je tijdens donkere winterdagen oudheden, beelden en andere kunstwerken bewonderen, met achtergrondverhalen en poëzie. Elke bewoner kan ook een licht of een lantaarn voor het raam plaatsen. Zo draagt ​​iedereen bij aan de viering en het samenleven van de feestmaand december. Maak een mooie lantaarn of lampje (leuk voor kids en senioren!) tijdens een van onze gratis workshops.

Audiotour Barendrecht Winter

Maak in de wintermaanden een leuke tocht door Barendrecht en kom alles te weten! Al wandelend kun je maar liefst vijftien monumenten, standbeelden en andere kunstwerken uit de omgeving bewonderen, die zijn voorzien van interessante achtergrondverhalen en bijpassende poëzie. Op elke site kan een QR-code worden gescand en zo de geschiedenis induiken. De kaart met de hele route is gratis verkrijgbaar bij Het Kruispunt en ‘t Plein of hier te downloaden. De tour is beschikbaar van 15 december tot eind maart.

Zet een licht in je raam

Elke inwoner van Barendrecht kan van 15 t/m 31 december een lampje of lantaarn voor het raam zetten. Zo schijnen alle bewoners gegarandeerd feestelijke lichtjes door heel Barendrecht! Hulp nodig bij het maken van een lantaarn? Download het stappenplan op de website van Het Kruispunt en/of volg een workshop. In Het Kruispunt of ‘t Plein kan ook gekozen worden voor een stappenplan en LED kaars.

Workshops

Het is mogelijk om thuis je eigen lantaarn te maken met een stappenplan dat gratis te verkrijgen is bij Het Kruispunt, ‘t Plein en hier te downloaden is. Senioren zijn welkom in Het Kruispunt om op woensdag 15 december van 13.30 uur tot 15.30 uur een pot magisch winterlicht te maken.

READ  Hoe iOS 14.0.1 en iPadOS te downloaden en te installeren

Kinderen (7-11 jaar) kunnen op woensdag 1 december van 15.00 uur tot 16.30 uur in Het Kruispunt werken en op woensdag 8 december van 15.00 uur tot 16.30 uur op ‘t Plein met Kirsten van detekenmeisjes die een lantaarn maken van PET-flessen Oud. Het bijwonen van alle workshops is gratis, maar inschrijven is verplicht.

meer informatie
ga naar www.hetkruispunt.nl/barendrechtsewinterweken Voor meer informatie, aanmelden voor een van de workshops en plattegrond.


More from Madison Garrett
Bekijk Browns vs. Texans: livestream, tv-kanaal, starttijd voor de NFL-wedstrijd van zondag
Door 2 kwartalen De Cleveland Browns en de Houston Texans zijn naar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *