Callisto Protocol PS5 versus Xbox-serie vergelijking

Callisto Protocol PS5 versus Xbox-serie vergelijking

Het Callisto-protocol is nu uitgebracht voor pc, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series. Welke van deze platforms zijn de ideale platforms om het spel te spelen?

Callisto Protocol is een geheel nieuwe scifi-thriller van Striking Distance Studios onder leiding van Glenn Scofield, die als producer voor Dead Space diende. De game werd aangekondigd in 2019 en is binnen drie jaar al beschikbaar voor consoles. Het lijkt een vrij ambitieus aanbod te zijn, en hoewel het technisch geweldig is, zijn er veel fundamentele problemen met de game.

Het Callisto-protocol lijkt twee verschillende weergavemodi te ondersteunen voor de huidige generatie consoles. Er is een kwaliteitsmodus en een prestatiemodus. De kwaliteitsmodus werkt in 4K en is dynamisch en lijkt te schakelen tussen 1720p en 1280p. Er is hier geen resolutiefunctie voor een van de consoles.

De kwaliteitsmodus van Callisto Protocol ondersteunt ook ray tracing op consoles. Dit betekent dat de game ray tracing-reflecties en schaduwen introduceert om de beelden te verbeteren. Hetzelfde geldt voor de pc-versie die wordt geleverd met ondersteuning voor ray tracing.


De prestatiemodus in de game verwijdert alle ondersteuning voor ray tracing. Het slaagt erin om de game in 4K-resolutie en 60 fps uit te voeren. De beelden zijn echter vrijwel hetzelfde tussen de Xbox-serie en PS5. De resolutielimiet is hier veel hoger, aangezien deze maximaal 1800 pixels kan zijn. De Xbox Series S lijkt een tegenvaller te hebben doordat hij geen prestatiemodus heeft en alleen lijkt te werken in de standaardmodus die zich vestigt op 30 fps-rendering op 1440p. Het mist ook ondersteuning voor ray tracing.

READ  Nintendo Switch krijgt een van de beste Xbox 360-games

Het grootste verschil tussen de consoles is het ontbreken van ray tracing-reflecties op de Xbox Series X. Dit lijkt op dit moment een bug te zijn omdat deze reflecties aanwezig zijn op de PS5. De game lijdt ook onder vreselijke prestaties op Xbox Series S met 20% lagere framesnelheden in vergelijkbare scenario’s.

Uiteindelijk is de PS5, gezien de releaseproblemen van de Xbox Series X, het beste platform om The Callisto Protocol te spelen. Het is zelfs beter dan de pc-versie, die een aantal ongelukkige haperingen heeft.

Het Callisto-protocol is beschikbaar voor Koop en download nu Voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox-serie en pc.
Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *