CD Projekt Red is Sunsetting-ondersteuning voor Gwent: The Witcher Card Game

CD Projekt Red is Sunsetting-ondersteuning voor Gwent: The Witcher Card Game

CD Projekt Red heeft de ondersteuning voor Gwent: The Witcher Card Game stopgezet, hoewel het heeft verzekerd dat de game nog jaren online zal blijven.

Gwent zal gedurende 2023 worden ondersteund met nieuwe kaarten en eSports-toernooien, maar dit stopt vanaf 2024 als het spel verschuift naar een gemeenschapsgerichte benadering, in wat intern bekend staat als Project Gwentfinity.

CD Projekt Red vertelde IGN dat een klein aantal ontwikkelaars Gwent vanaf dit punt zal blijven runnen, waarbij alle overgebleven teamleden doorgaan naar andere projecten in de studio.

Project Gwentfinity zal een seizoensvoortgangssysteem aan de game toevoegen dat creatieve kaartbouw beloont, samen met een nieuwe balanceringsfunctie waarmee de community kan stemmen over veranderingen in de balans, hoewel CD Projekt Red zei dat er beperkingen zullen worden ingevoerd om knoeien te voorkomen en ” baanbrekende” veranderingen.

In de tussentijd zullen er voor Gwent 72 kaarten worden uitgebracht in drie uitbreidingen in april, juli en september 2023. Er zullen ook twee esports-toernooien worden gehouden en maandelijkse saldowijzigingen zullen zoals normaal worden doorgevoerd. CD Projekt Red kijkt er naar uit om in deze tijd een uitgebalanceerde reeks kaarten op te bouwen en andere functies te implementeren die bijdragen aan de levensduur van Gwent.

READ  Het machtsspel van eilandbewoners blijft een probleem

“Als het gaat om Gwent en zijn gemeenschap, zou ik zeggen dat dit niet het einde is en dat we nog een geweldig jaar (en meer) voor de boeg hebben”, vertelde Bowie Borza, senior communicatiedirecteur voor CD Projekt Red, aan IGN.

Gwent vierde zijn vijfde verjaardag in open bèta in mei 2022, maar werd voor het eerst uitgebracht in gesloten bèta in oktober 2016. Thronebreaker: The Witcher Tales werd uitgebracht als een volledige RPG in 2018 en een zelfstandige uitbreiding voor één speler genaamd Gwent: The Witcher Tales werd uitgebracht. Rogue Mage werd eerder dit jaar uitgebracht.

Ryan Dinsdale is freelance journalist voor IGN en UK News Editor. Hij zal de hele dag over The Witcher praten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *