Chelsea: Paulo Di Canio valt Romelu Lukaku aan vanwege zijn slechte wedstrijdrecord | Amerikaans voetbal

De terugkeer van Romelu Lukaku naar Chelsea vorig seizoen was rampzalig (Afbeelding: GETTY)

Voormalig Premier League-spits Paulo Di Canio heeft kritiek geuit Chelsea spits Romelu LukakuOnder verwijzing naar zijn slechte staat van dienst in de grote wedstrijden.

Lukaku keerde afgelopen zomer terug van Inter Milan naar Chelsea voor £ 97,5 miljoen aan de club, maar slechts een jaar later keerde hij op huurbasis terug naar Inter.

De doorgaans productieve spits scoorde vorig seizoen slechts acht doelpunten in de Premier League en hij heeft moeite om zich daaraan aan te passen Thomas TuchelZijn speelstijl leidde in december tot controverse na het geven van een interview waarin hij zijn wens om terug te keren naar Italië slecht verklaarde.

Lukaku keert op huurbasis terug naar Inter Milaan (Afbeelding: GETTY)

Hij is nu terug in de Serie A, waar hij van 2019 tot 2021 een enorm succes was, 64 doelpunten maakte in 95 wedstrijden en de titel opeiste.

De Belgische international kreeg vorig seizoen behoorlijk wat kritiek en het ziet er niet naar uit dat hij snel zal stoppen, met de voormalige speler van Sheffield Wednesday, West Ham en Charlton Di Canio tegen Sky Sports Italia: ‘Romelu Lukaku faalt in cruciale wedstrijden. .

Het is geen mening, het is een feit. Dat is wat hij liet zien in zijn zevenjarige periode in de Premier League.

Di Canio, die ook speelde voor de grootste rivalen Inter Milan en Juventus, heeft hier een punt en dat is een punt dat Lukaku tijdens zijn carrière vaak heeft geteisterd.

De 29-jarige is een van de beste spitsen van zijn generatie en scoorde 121 doelpunten in de Premier League in 278 wedstrijden voor West Bromwich, Everton, Manchester United en Chelsea.

Zijn record tegen de ‘grote zes’ clubs van Engeland is echter niet erg sympathiek, want in 101 wedstrijden in alle competities tegen Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, United en Tottenham heeft Lukaku slechts 21 keer de achterkant van het net gevonden.

Ter vergelijking: Liverpool-speler Mohamed Salah scoorde 39 doelpunten in slechts 73 wedstrijden tegen dezelfde tegenstander, terwijl Tottenham-spits Harry Kane 35 doelpunten scoorde in 83 wedstrijden uit de “grote zes”.

Aangezien de lening van Inter geen volledige uitkoopclausule voor Lukaku bevat, hopen Chelsea-fans misschien dat de speler zijn vorm in Italië zal herwinnen wanneer hij in 2023 terugkeert naar Stamford Bridge.

meer : Deco dreigt Chelsea-gesprekken te heropenen na het stellen van een deadline voor Ravenha met Barcelona

meer : Chelsea heeft bevestigd dat Ruben Loftus-Cheek en N’Golo Kante niet zijn opgenomen in hun selectie voor het seizoen

Voor meer van dit soort verhalen, Bekijk onze sportpagina.

Volg Metro Sport voor het laatste nieuws over FacebookEn de Twitter En de Instagram.

READ  Datamin onthult wat Nintendo in de toekomst aan de Sports Switch kan toevoegen
More from Madison Garrett
Hoe weet je dat je smartphone is gehackt?
Tientallen spraakmakende Israëli’s zouden zijn gehackt met Pegasus, dat is gepubliceerd door...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *