Cloud-native ontwikkelprognoses vereisen kennis en ervaring

Utrecht – Meer dan zeven op de tien (72%) IT-leiders en -ontwikkelaars verwachten dat het merendeel van hun applicaties in 2023 gebouwd zal zijn met cloud-native ontwikkeling, hoewel de helft (47%) nog onvoldoende kennis heeft. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek uitgevoerd door OutSystems, ’s werelds meest gebruikte en krachtige low-end platformontwikkelaar, onder meer dan 500 IT-leiders en ontwikkelaars in verschillende sectoren over de voordelen en uitdagingen van cloud-native ontwikkelingen. Op basis van het onderzoek schetst het IT Leaders-rapport de huidige stand van de technologie op het gebied van adoptie, uitdagingen en kansen. Wat betreft adoptie is er een kennislacune.

Cloud engineer als cruciale rol

Zowel de oorspronkelijke als de gepensioneerde cloudpioniers zijn het erover eens dat dit de groei van het engineeringteam vereist en tegelijkertijd een uitdaging is. Respondenten wijzen erop dat de functie van cloudingenieur een cruciale rol aan het worden is die moet worden ingevuld. Andere uitdagingen zijn volgens hen het kiezen van de juiste tools en systemen (52%) en architecturale complexiteit (51%). De meerderheid (60%) zegt dat low-code platforms “zeer goede” of “uitstekende” tools zijn voor cloud-native implementatie. Ze zien low-code platforms als winnende partners in hun cloud-native journeys. Meer dan zeven op de tien (72%) cloud-native leiders werken al met low-code platforms.

“Als het goed wordt gedaan, opent cloud-native technologie nieuwe mogelijkheden voor applicatiesnelheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid”, zegt Patrick Jane, chief technology officer bij OutSystems. “Ons onderzoek toont aan dat de meeste bedrijven niet genoeg weten over cloud-native uitdagingen en niet het personeel hebben om ze met succes te implementeren. Het antwoord ligt in low-code tools die de weg vooruit kunnen versnellen en vereenvoudigen. En ze kunnen de manier waarop applicaties worden gemaakt en beheerd in de toekomst drastisch verbeteren.”

READ  Samsung Galaxy S10 One UI 3.1-update nu beschikbaar: dit is nieuw

Over Zoeken

De resultaten in “Cloud-native ontwikkeling: klaar of niet? Wat IT-managers en -ontwikkelaars zeggen” is gebaseerd op een onderzoek onder 505 IT-beslissers en -ontwikkelaars in ondernemingen, bedrijven en kleine bedrijven over de hele wereld. Het onderzoek werd online uitgevoerd, in samenwerking met onderzoekstechnologiebedrijf Lucid, in februari 2022 in de Verenigde Staten, Europa, Australië, Latijns-Amerika, Canada en Singapore.

volledig rapport hier om te downloaden.

More from Madison Garrett
Honkbalgrootheden geëerd tijdens de Negro League-wedstrijd in West Sacramento
Enkele van de grootste honkbalspelers die ooit hebben honkbal gespeeld, worden dit...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *