Dakota Access-pijpleiding moet op 5 augustus zijn gesloten, de rechtbank beslist

Dakota Access-pijpleiding moet op 5 augustus zijn gesloten, de rechtbank beslist

Een districtsrechtbank op maandag overhandigde Amerikaanse Indianenstammen een grote overwinning – en een nederlaag voor de regering-Trump en de olie-industrie – door te bevelen dat de Dakota Access-pijpleiding op 5 augustus zou worden gesloten, volgens een rapport.

De US District Court voor het District of Columbia oordeelde dat een belangrijke federale vergunning voor het project te ver voldeed aan de National Environmental Policy Act-vereisten om de pijpleiding te laten blijven werken, Bloomberg News meldde.

Volgens de uitspraak van rechter James Boasberg, die de cruciale vergunning van het Army Corps of Engineers schrapt, moet de pijpleiding een einde maken aan de driejarige levering van olie uit North Dakota aan een oliehub in Illinois, aldus de outlet.

The Standing Rock Sioux, Cheyenne River Sioux en anderen klaagden het korps aan voor de goedkeuring van het project in 2016 en zeiden dat het de watervoorziening en culturele hulpbronnen van de stammen in gevaar bracht.

In maart beval de rechter het Army Corps of Engineers om een ​​volledige milieuevaluatie van de pijpleiding uit te voeren, bijna drie jaar nadat deze olie begon te vervoeren ondanks protesten van mensen die zich meer dan een jaar in North Dakota hadden verzameld.

Boasberg schreef destijds dat de erfdienstbaarheidsgoedkeuring voor de pijpleiding volgens de federale milieuwetgeving “zeer controversieel” blijft en dat een uitgebreidere herziening nodig is dan de uitgevoerde milieubeoordeling.

Mike Faith, voorzitter van Standing Rock, noemde het een “aanzienlijke juridische overwinning” en zei dat het nederig is dat de protesten “nationale gesprekken over het milieu blijven inspireren”.

De pijpleiding was het onderwerp van maanden van soms gewelddadige protesten tijdens de aanleg eind 2016 en begin 2017 nabij het Standing Rock Sioux-reservaat dat zich uitstrekt over de grens tussen North Dakota en South Dakota.

READ  Call of Duty: Black Ops Cold War Free Zombies Week

De pijpleiding van $ 3,8 miljard, 1.172 mijl, kruist onder de rivier de Missouri, net ten noorden van het Standing Rock-reservaat. De stam haalt zijn water uit de rivier en vreest vervuiling. Energy Transfer in Texas heeft erop aangedrongen dat de pijpleiding veilig zou zijn.

De vergunningen voor het project werden oorspronkelijk door de regering-Obama afgewezen en het korps was bereid een volledige milieuanalyse uit te voeren.

In februari 2017, kort nadat president Trump aantrad, schrapte het korps de beoordeling en verleende het vergunningen voor het project, en concludeerde het dat het aanleggen van de pijpleiding onder de rivier de Missouri geen significante milieuproblemen opleverde.

Met postdraden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *