De 23 jaar oude klassieke pc-game laat je GPU smelten met zijn ray-tracing-remix

De 23 jaar oude klassieke pc-game laat je GPU smelten met zijn ray-tracing-remix

Als je enthousiast bent over de mogelijkheid om klassieke pc-games nieuw leven in te blazen dankzij… Nvidia RTX-remixHoud er echter rekening mee dat deze upgrades niet zonder aanzienlijke kosten gepaard gaan.

In de nieuwste demo van Max Payne met RTX Remix-aanpassingen ziet de game er veel beter uit als hij draait op een van de beste grafische kaarten met tracktracing. De prestatiecijfers krijgen echter een enorme klap, terwijl het GPU-stroomverbruik ook bijna verdubbelt.

De toename van het stroomverbruik van 180 W naar 300 W lijkt op het eerste gezicht misschien extreem, maar komt feitelijk overeen met wat we zouden verwachten gezien de extra verwerkingskracht die nodig is om padtracking mogelijk te maken. Bovendien belast het draaien van een ouder spel als Max Payne de nieuwste GPU's niet.

We verwachten uiteraard ook een daling van de framesnelheid, maar de omvang van de prestatiedaling is moeilijk te doorgronden. De framesnelheid daalt van ongeveer 1.300 fps zonder modulatie naar iets minder dan 60 fps met RTX Remix-modulatie ingeschakeld in sommige omgevingen. MXBenchmarkPC, die de tests uitvoerde, heeft een Nvidia RTX 4080 in zijn systeem, gecombineerd met een Intel Core i7-10700K-processor.

Met een game zo oud als Max Payne (geen belediging) is de prestatie-impact van het vastzitten op de 60 fps niet het einde van de wereld, en dit laat zien hoeveel vooruitgang we hebben geboekt sinds de dagen van DirectX 8 en 9. Er moet nog gewerkt worden aan de modus die momenteel beschikbaar is ModDB, zodat de prestaties kunnen worden verbeterd om stabieler of zelfs helemaal beter te worden. Het lijkt er nu echter op dat RTX Remix-games niet altijd goed zullen presteren, zelfs niet op de nieuwste hardware.

READ  Ons favoriete horrorspel van 2022 is te koop op Steam en we hebben zojuist ons grootste probleem opgelost

Reacties op de video maken ook duidelijk dat sommige spelers de visuele verbeteringen van ray tracing niet zien als een waardevol compromis op het gebied van prestaties, terwijl anderen wijzen op de komende Max Payne-remake als een echte oplossing voor het toevoegen van ray tracing aan het spel, en wachten liever op die optie.

Als een van de beste actie-avonturengames ooit uitgebracht, is Max Payne altijd een doelwit geweest voor RTX Remix-modders. Welke games zou je graag zien met RTX-verwerking?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *