De Astro A20-gamingheadset is compatibel met Xbox Series X en PS5

Gamers hebben te lang meerdere moeten kopen gaming-headsets als ze meer dan één gameconsole bezitten, maar de nieuwe Astro A20 Gen 2 belooft dat op te lossen, omdat hij de eerste headset is die werkt met zowel de PS5 als de Xbox Series X.

Net als bij het kopen van een eerdere Astro-gamingheadset, moet u nog steeds uw trouw aan één systeem beloven door eerst een groen- of blauwgetinte draadloze gamingheadset te kopen. Als u echter dezelfde headset voor het andere platform wilt gebruiken, hoeft u alleen een tweede draadloze dongle te kopen die is ontworpen voor de door u gewenste console.

U kunt de Astro A20 Gen 2 niet alleen met een van beide consoles koppelen, maar hierdoor worden systeemspecifieke functies ontgrendeld. In combinatie met de PS5 krijgt de Astro A20 Gen 2 een verbeterde surround sound-modus via de Spatial Audio-functie van het systeem.

Afgezien van die platformspecifieke functies, ziet de Astro A20 Gen 2 eruit als een solide draadloze gamingheadset op papier. Het heeft een draadloos bereik tot 15 meter en een batterijduur van meer dan 15 uur, plus je kunt hem opladen via USB-C.

De Astro A20 Gen 2 draadloze gamingheadset kost $ 119,99, terwijl de Astro A20 Gen 2 USB-zender die je aan een tweede console moet koppelen slechts $ 19,99 kost. De headset en zender worden verwacht in oktober – beide kunnen nu worden gereserveerd.

Breng je oude Astro Gaming-headset naar de PS5

Naast de aankondiging van een nieuwe draadloze gamingheadset, kondigde Astro ook een nieuwe HDMI-adapter aan voor iedereen die een oude Astro-gamingheadset naar de PS5 wil overzetten.

READ  Hoe u "Grand Theft Auto 5" op uw Android-apparaat kunt spelen met Steam Link of Xbox Game Pass

Nu is deze oplossing alleen nodig als je headset optische audio nodig heeft om te werken, wat het grootste deel is van Astro Gaming’s oudere line-up, inclusief de A10, A20 Gen 1, A50 en elke headset die is aangesloten via de MixAmp Pro TR Gen 3 en Gen 4 .

De Astro HDMI-adapter zelf werkt als een videodoorvoer met een optische audio-uitgang. Astro belooft ook dat deze adapter geen enkele vertraging zal introduceren of het vermogen van de PS5 zal beïnvloeden om een ​​4K 120Hz-game-ervaring te creëren.

De Astro HDMI-adapter komt in oktober ook uit voor $ 39,99. Geregistreerde Astro-gebruikers kunnen hun serienummer en e-mailadres opgeven om een ​​korting van $ 15 te ontvangen op de website van Astro.


Heeft u een tip voor ons? Een mogelijk verhaal bespreken? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Kevin Lee is IGN’s Hardware and Roundups Editor. Volg hem op Twitter @BuienRadarNL

Written By
More from Max Mcgee

Facebook gaat advertenties testen in Oculus-games

Facebook is van plan om binnen een paar weken advertenties in Oculus...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *