De eerste beveiligingsupdate 2023 rolt nu uit

De eerste beveiligingsupdate 2023 rolt nu uit

Het nieuwe jaar is begonnen, maar in 2023 gaan Android-updates weer een belangrijke rol spelen. Google’s eerste beveiligingsupdate voor Pixel-smartphones rolt nu uit.

Lees verder na de aankondiging.

De beveiligingsupdate van januari 2023 is klaar

Nieuwe beveiligingsupdates voor Android worden meestal op de eerste maandag van de nieuwe maand uitgerold. Vanwege het einde van het jaar heeft Google ervoor gekozen dit te verplaatsen naar dinsdag.

In deze update is “Spatial Audio” toegevoegd, dat werkt met verschillende combinaties van draadloze oordopjes en hoofdtelefoons. Het geluid lijkt om je heen te bewegen. Ook laat Google weten dat er binnenkort een update komt voor de Pixel Buds Pro, waardoor ook van deze optie volop gebruik kan worden gemaakt, inclusief Hoofd tracker. Als je je hoofd beweegt of je hoofd in een bepaalde richting draait, past het geluid zich daarop aan.

Ook is er in bepaalde omstandigheden gesleuteld aan de respons van verschillende vingerafdrukscanners. Ook op het gebied van bluetooth zijn er verbeteringen. Zo zijn veel problemen met het aansluiten van apparaten en het afspelen van muziek opgelost.

Heb je onlangs een foto gemaakt terwijl je ingezoomd was en het er niet goed uitzag? Ook dit is nu gecorrigeerd. Ten slotte zien we tweaks in de weergavecontrole van sommige Google-pixels en is een bug opgelost die soms aantoonde dat de interface niet klopte.

Je kunt de update van februari downloaden op de volgende Pixels:

Naast de genoemde bugfixes is ook de security patch toegevoegd van januari 2023. Dankzij deze update worden eventuele beveiligingsproblemen gedicht en is je toestel weer beschermd tegen kwaadwillenden en malafide praktijken.

READ  Gegevens van 700 miljoen LinkedIn-gebruikers op straat

Je krijgt een melding als de update klaar is, maar je kunt het natuurlijk ook handmatig controleren. Om dit te doen, downloadt u uw apparaat en opent u Instellingen en controleert u of er een update beschikbaar is voor uw smartphone.

Beveiligingsupdates op uw apparaat

Als je een recente Pixel-telefoon op zak hebt, staat de update nu voor je klaar. Heb je een smartphone van een ander merk, dan moet je nog even wachten. Google stuurt updates door naar alle fabrikanten, die deze vervolgens voor hun eigen apparaten moeten instellen.

op Android-planeet We plaatsen elke vrijdagmiddag een update-overzicht. Daarin verzamelen we alle updates voor smartphones, tablets en smartwatches. Zo weet je precies welke Android-versie of beveiligingspatch beschikbaar is voor jouw toestel.

Meer Android-nieuws:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *