De eerste preview van Android 12 is hier

Wat is er nieuw in de volgende versie van Android 12? Nu is er een “developer preview” waar het eerste nieuws verschijnt.

Bijna altijd rond deze tijd brengt Google zijn eerste preview voor ontwikkelaars uit voor een aanstaande OS-update. Nu ook met een preview op Android 12. David Burke, technisch directeur van het bedrijf, zegt tegen A. BlogpostAndroid 12 investeert in belangrijke gebieden om een ​​verfijnde ervaring en betere prestaties te bieden. Er is echt veel nieuws voor ontwikkelaars, maar er zijn aanwijzingen dat er nieuwe banen (die zouden kunnen) komen.

Hoge kwaliteit afbeeldingen in kleinere bestanden bijvoorbeeld, waardoor ze weinig ruimte innemen. Mediatypen zoals AVIF zouden dit moeten bereiken. Gebarennavigatie wordt gemakkelijker in de “stereomodus” die kan worden toegepast bij het spelen van een game, het lezen van een boek of het kijken naar een film.

Schommelen aan de telefoon

Nee, geen van deze zijn. Maar het zou de game-ervaring verbeteren. Als je met een auto op ruw terrein rijdt, kunnen ontwikkelaars ervaringen creëren die je telefoon laten trillen. Ze noemen dit ‘tactiele feedback gecombineerd met geluid’. Geweldig natuurlijk, maar je kunt er meer mee. Aangepaste belsignalen met bijvoorbeeld verschillende vibratiepatronen. Meldingen worden ook “moderner, gemakkelijker te gebruiken en effectiever”, waarbij Burke schrijft dat “we ook overgangen en animaties in het hele systeem verbeteren om ze soepeler te maken.” Meldingen kunnen ook worden aangepast om het een nieuwe look te geven.

Volgens deze preview van Android 12 is het nieuwe OS ook voorzien van een zogenaamde Android Runtime Module (ART) waarmee het mogelijk is om updates te pushen. Dit maakt deel uit van Project Mainline, waarmee Google beveiliging en andere belangrijke app-updates via de Play Store kan pushen, zodat je niet hoeft te wachten op een systeemupdate.

READ  Apple Store heeft dit jaar al 150.000 apps afgewezen

Niet alleen telefoons

Android doet meer dan alleen telefoons. Denk ook aan tablets of televisies. De eerste preview van Android 12 is ook beschikbaar voor Android TV-toestellen. Ontwikkelaars kunnen hun apps testen voor de nieuwe tv-interface.

Er is veel meer voor ontwikkelaars in de nieuwe preview. We weten dat er privacy- en beveiligingsmaatregelen worden toegevoegd. Er wordt ook een HEVC-codec-converter meegeleverd, zodat apps die dit videoformaat niet ondersteunen, het AVC-formaat krijgen. nuttig!

Als ontwikkelaar kun je nu de eerste versie downloaden. Als dit niet het geval is, moet u wachten op de definitieve release.

More from Madison Garrett

Apps van de week: Widgetsmith maakt het startscherm persoonlijker | NU

Geef het startscherm van uw iPhone een eigen gezicht met Widgetsmith en...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *