De ellende van de speciale teams van de Hurricanes gaat door in de tweede wedstrijdverlies

Het dubbele doelpunt van Vincent Trocheck in de verlenging was de perfecte samenvatting van de reeks van de New York Rangers tegen de Hurricanes tot nu toe: gescoord na een powerplay voor de Rangers tijdens de zoveelste mislukte strafschop van Carolina.

“Er valt niet veel over te praten. Het is heel duidelijk”, zei Carolina-aanvoerder Jordan Staal nadat New York dinsdagavond met 4-3 won en een 2-0-voorsprong nam. “De PKK moet worden gedood als ons machtsspel er één wordt, hoogstwaarschijnlijk [chance]Misschien winnen we. Iedereen in de zaal weet dat onze speciale teams beter moeten zijn.”

De Rangers sloegen 2-uit-7 tijdens de powerplay in Game 2, nadat ze slechts 23 seconden nodig hadden om te scoren op twee kansen in Game 1. Voor de play-offs heeft New York 10 doelpunten op 25 powerplay-kansen (40%). . Buiten de Edmonton Oilers was niemand beter met het mannenvoordeel.

Het gaat niet alleen om hoeveel doelpunten Rangers scoren, maar ook wanneer ze die scoren.

De Rangers brachten de stand gelijk op 3 tijdens de powerplay, toen Chris Kreider zijn derde doelpunt van de play-offs scoorde om 6:07 van de derde periode met Dmitry Orlov in de zestien omdat hij struikelde.

De dubbele winnaar van de verlengingen van Trocheck werd gescoord, waarbij Carolina-verdediger Brady Skjei een penalty nam wegens kruiscontrole. Trocheck scoorde in vijf wedstrijden op rij en voegde zich bij Cecil Dillon (5 GP in 1933) voor de langste doelpuntenreeks na het seizoen in de geschiedenis van de Rangers.

READ  Deze Starfield-speler heeft een tip voor het converteren van de enquêtes van uw planeet

Deze oproep aan Skjei kreeg kritiek op sociale media en tijdens de uitzending, omdat deze niet zo nadrukkelijk was als je zou verwachten van een strafschop die om 6.37 uur van de tweede verlenging werd gefloten.

Staal kreeg na de wedstrijd de vraag of de Rangers te gemakkelijk op voorsprong kwamen om strafschoppen te nemen.

‘Goede vraag,’ zei hij voordat hij een lange pauze nam om zijn gedachten te ordenen. “Het is voor scheidsrechters moeilijk om te weten hoe hard spelers anderen slaan. Zo is het.”

Ondertussen zijn de Hurricanes volledig blanco in het machtsspel tegen de Rangers. Ze sloegen 0-uit-5 in Game 1 en in Game 2, waar de penalty kill van de Rangers 10-uit-10 werd om de reeks te openen.

“We moeten absoluut zichtbaarder zijn. We moeten naar binnen. We zijn allemaal buiten. Zo doen we het niet. We moeten het weer gaan doen op de manier die we kennen”, zei coach Rod Brind'Amour.

Doelman Igor Shesterkin speelde een rol in de perfecte strafschop en stopte alle tien krachtige schoten die hij tegenkwam. Dit omvatte twee reddingen door Hurricanes-ster Sebastian Aho in de verlenging, wat leidde tot meer gezangen van “I-GOR!” Rangers-fan.

“MSG was geweldig vanavond. Het voelt elke keer weer ongelooflijk. [I was] “Hij huilde bijna”, zei Shesterkin over het gejuich.

“Dat is Igor… zonder hem zouden we die wedstrijd niet hebben gewonnen”, zei Rangers-outfielder Jacob Trouba.

De Hurricanes hadden de beste penalty kill (86,4%) en de op één na beste powerplay (26,9%) in het reguliere seizoen. In de eerste ronde tegen de Islanders sloegen de Hurricanes 5-uit-15 met het manvoordeel – hoewel ze wel drie powerplay-goals toestonden op 11 kansen.

READ  Kawhi Leonard's waarschuwing aan Luka Doncic na het verliezen van de eerste wedstrijd, aldus Tyronn Lue

Maar in deze ronde worden ze gedomineerd.

“Dat deel van het spel gaat nu goed”, zei Trouba. “Dit kan veranderen. Uiteraard willen we dit graag zo houden, maar zo wil je geen wedstrijden winnen.”

Game 3 wordt donderdagavond gespeeld in Raleigh, North Carolina.