De “enge” MyHeritage AI-tool brengt foto’s van overleden familieleden tot leven

Deep Nostalgia is een tool van genealogiebedrijf MyHeritage dat statische afbeeldingen omzet in livevideo’s, wat bijdraagt ​​aan het wereldwijde debat over deepfake-technologieën.

Geschreven door Umberto Bachi

26 februari (Thomson Reuters Foundation) – Net als de geanimeerde schilderijen die de muren van de Harry Potter School versieren, belooft een nieuwe online tool beelden van overleden familieleden nieuw leven in te blazen, waardoor controverse ontstaat over het gebruik van nabootsing door de technologie.

Genealogiebedrijf MyHeritage lanceerde eerder deze week de functie “Deep Nostalgia”, waarmee gebruikers snaps kunnen omzetten in korte video’s die de persoon op de foto laten glimlachen, knipogen en knikken.

“Door de gezichten van onze geliefde voorouders tot leven te zien komen … kunnen we ons voorstellen wat ze in werkelijkheid hadden kunnen zijn, en het biedt een diepgaande nieuwe manier om verbinding te maken met onze familiegeschiedenis”, zei Gilad Javitt, oprichter van MyHeritage in een verklaring.

Deep Nostalgia is ontwikkeld in samenwerking met het Israëlische computer vision-bedrijf D-ID en gebruikt deep learning-algoritmen om afbeeldingen te animeren met gezichtsuitdrukkingen op basis van die van MyHeritage-medewerkers.

Sommige gebruikers van het bedrijf gingen vrijdag naar Twitter om gifs van hun overleden familieleden te delen, evenals gifs van historische figuren, waaronder Albert Einstein en de verloren koningin van het oude Egypte, Nefertiti.

Dit is mijn grootvader, die stierf toen ik acht was. @MyHeritage bracht hem weer tot leven. Zo krankzinnig, ”schreef Jenny Horan op Twitter.

Terwijl de meesten verrast waren, beschreven anderen de functie als “beangstigend” en zeiden dat het ethische vragen opriep. “De foto’s zijn genoeg. De doden hebben hier niets over te zeggen”, schreef Erica Cervini op Twitter.

READ  Adobe lanceert originele M1-versies voor Mac van Lightroom Classic en meer

Van chatbots tot virtual reality, de tool is de nieuwste gezochte innovatie Breng de doden tot leven Door technologie.

Vorig jaar schonk de Amerikaanse rapper Kanye West zijn vrouw Kim Kardashian een 3D-foto van haar overleden vader die haar feliciteerde met haar verjaardag en met haar trouwde “meer, meer, meer en de meest ingenieuze man ter wereld”.

“Verplaatsen voorbij”

Deze trend heeft allerlei morele en juridische vragen doen ontstaan, met name over toestemming en de mogelijkheid om de werkelijkheid uit te wissen door opnieuw te creëren. De uiterlijke gelijkenis van de levenden

Eileen Kasket, een professor in de psychologie aan de Universiteit van Wolverhampton in Groot-Brittannië en auteur van een boek over ‘het digitale hiernamaals’, zei dat diepe nostalgie niet noodzakelijk ‘problematisch’ is, maar ‘op een gladde helling’ zit.

‘Als mensen geschiedenis beginnen te schrijven of het verleden op een of andere manier verplaatsen … vraag je je af waar dat terechtkomt’, zei ze.

MyHeritage erkende op haar website dat de technologie “een beetje vreemd” kon zijn en dat het gebruik ervan “controversieel” was, maar zei dat er maatregelen waren genomen om overtredingen te voorkomen.

“De functie Deep Nostalgia omvat opzettelijk gecodeerde animaties zonder spraak, en kan daarom niet worden gebruikt om inhoud te vervalsen of een bericht over te brengen”, zei MyHeritage PR Manager Raffi Mendelson in een verklaring.

Fahim Hussain, een assistent-professor aan de School of the Future of Innovation in Society van de Arizona State University, zei dat alleen beelden betekenis kunnen overbrengen.

“Stel je voor dat iemand een foto nam van het laatste diner en nu geeft Judas een knipoog naar Maria Magdalena – wat voor effecten dat zou kunnen hebben”, vertelde Hussein telefonisch aan de Thomson Reuters Foundation.

READ  Verwijder Facebook niet, anders verlies je alle Oculus-games voorgoed

Evenzo kan kunstmatige intelligentie (AI) -animatie worden gebruikt om iemand te laten lijken alsof ze dingen doen waar ze misschien niet blij mee zijn, zoals hun ogen bewegen of glimlachen bij een begrafenis.

Mendelssohn van MyHeritage zei dat het gebruik van foto’s van iemand die in leven is zonder zijn toestemming in strijd is met de algemene voorwaarden van het bedrijf, eraan toevoegend dat de video’s duidelijk zijn gemarkeerd met AI-pictogrammen om ze te onderscheiden van de originele opnamen.

Hij zei: “Het is onze morele verantwoordelijkheid om dergelijke synthetische video’s duidelijk te definiëren en ze te onderscheiden van echte video’s.”

Gerelateerde verhalen:

‘Draconische’ bewegingen om het internet in Azië te domineren

De helft van de gemeenteraden in Londen vond het gebruik van Chinese surveillancetechnologie in verband met Oeigoerse misbruiken

TransMunroe-Bergdorf-model spoort sociale-mediagiganten aan om misbruik aan te pakken

(Verslag van Umberto BacchiUmbertoBacchi in Milaan; onder redactie van Helen Popper. Vermeld de Thomson Reuters Foundation, de filantropische tak van Thomson Reuters, die de levens bestrijkt van mensen over de hele wereld die worstelen om vrij of rechtvaardig te leven. Bezoek http: // news .trust) .org)

Onze normen: Trustprincipes van Thomson Reuters

Written By
More from Lesley Curry

Microsoft test Xbox Auto HDR op pc’s

Microsoft brengt een bestand binnen Automatische HDR Kenmerk van Xbox Xbox X....
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *