De enorme kosten achter de Olympische Spelen [Infographic]

Behoudens last-minute annuleringen te midden van een piek in Covid-19-gevallen in Japan, zullen de Olympische Spelen van 2020 morgen eindelijk in Tokio beginnen. Het evenement zou plaatsvinden tussen 24 juli en 9 augustus 2020, maar werd in maart vorig jaar uitgesteld vanwege de pandemie. In zijn huidige vorm zal het nu achter gesloten deuren plaatsvinden zonder toeschouwers, een bittere pil voor zowel het publiek als de organisatoren om te slikken na een enorme hoeveelheid investeringen. Begin deze week was 22% van de Japanners volledig gevaccineerd, terwijl het aantal nieuwe Covid-19-gevallen in het hele land gemiddeld 3.000 per dag bedroeg.

Extreme kostenoverschrijdingen zijn de norm geworden voor Olympische gaststeden, en alleen al het uitstel in 2020 kostte Japan 2,8 miljard dollar, waarvan tweederde werd betaald met overheidsgeld. Dit kwam bovenop de huidige kostenoverschrijdingen die door de financiële kranten Nikkei en Asahi worden onthuld. Toen Tokio in 2013 de Olympische Spelen won, voorspelde het biedingscomité de totale kosten van $ 7,3 miljard, een cijfer dat in december 2019, vóór vertragingen, naar boven werd bijgesteld tot $ 12,6 miljard. Toen meldde de Japanse Nationale Rekenkamer dat de uiteindelijke kosten veel hoger zouden zijn, namelijk 22 miljard dollar, voordat Nikkei en Asahi de rekening op 28 miljard dollar brachten.

Veel steden hebben door de jaren heen harde economische lessen geleerd door de Spelen te organiseren. Sommigen maakten fouten in het verleden aan boord, en Hamburg is een goed voorbeeld van de inwoners die het bod van de stad op de kosten van 2015 in een referendum verwierpen. Velen hebben de les op de harde manier geleerd volgens zijn onderzoek Oxford universiteit In 2016 de website speel het spel. Het beweert dat het evenement in de loop der jaren de kosten bij talloze gelegenheden heeft opgedreven, met opmerkelijke voorbeelden, waaronder Montreal in 1976, dat een stijging van 720% ten opzichte van het budget opleverde en de Spelen van 1992 in Barcelona, ​​waarbij de kosten met 266% toenamen.

READ  MLB verplaatst de 2021 All-Star Game vanuit Atlanta vanwege de stemwet in Georgië

In de afgelopen jaren hebben de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro iets minder dan 14 miljard dollar gekost, wat een stijging van 352% is, terwijl de Olympische Spelen van 2012 in Londen iets minder dan 15 miljard dollar hebben gekost. Dat is een stijging van 76% van het budget. Niet alleen heeft een verdubbeling van het ijs de Zomerspelen gekost, de Olympische Winterspelen hebben ook een behoorlijk deel van de financiële rampen gehad. De Olympische Winterspelen van $ 21,89 miljard in Sotsji in 2014 zijn een goed voorbeeld waar veel budgetoverschrijdingen resulteerden in kostenoverschrijdingen van 289%

In veel gevallen was de blijvende erfenis van het hosten van de Olympische Spelen niets meer dan een hoop verlaten en overwoekerde locaties. Tot op de dag van vandaag is dit het geval geweest in Sarajevo, Athene, Peking en Rio, om er maar een paar te noemen, waar afbrokkelende stadions en Olympische dorpen geen monumenten zijn voor sportprestaties, maar eerder catastrofaal financieel wanbeheer.

*Klik hieronder om te vergroten (grafiek) statistiek).

More from Madison Garrett

Beste nieuwe bordspel-apps van 2020

Welkom bij Ars Cardboard, ons weekendoverzicht van tafelspellen! Bekijk onze volledige dekking...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *