De FBI wil gratis coronavirusvaccins weggeven

De FBI wil gratis coronavirusvaccins weggeven

Amerikanen hoeven volgens rapporten waarschijnlijk niet te betalen voor een coronavirusvaccin als onderzoekers er een klaar hebben.

De Amerikaanse regering is van plan om de rekening op te halen voor de honderden miljoenen vaccindoses die farmaceutische bedrijven haasten om te produceren, The Wall Street Journal meldde. De FBI is naar verluidt ook in gesprek met verzekeringsmaatschappijen om ervoor te zorgen dat patiënten de foto’s kunnen krijgen zonder een copay te hoeven betalen.

“Wat we hopen is dat elke Amerikaan niet alleen een gratis vaccin krijgt dat aan veel verschillende verkooppunten wordt uitgedeeld, maar ook niet hoeft te betalen voor de toediening van dat vaccin”, zegt Paul Mango, plaatsvervangend stafchef beleid bij de afdeling van Health and Human Services zei donderdag.

Een overeenkomst met verzekeraars om medebetalingen voor vaccins te elimineren, zou volgen op een toezegging van de industrie om coronavirus-testen en -behandeling te dekken zonder kosten voor patiënten, volgens de Amerikaanse ziekteverzekeringsplannen, een handelsgroep.

Maar sommige Amerikanen zouden langer moeten wachten dan anderen om te worden ingeënt. Ambtenaren zeggen dat ze werken aan een “prioriteitenlijst” die waarschijnlijk zorgverleners, verpleeghuizen, senioren en mensen met een hoog risico op chronische ziekte op de eerste plaats zal stellen voor een vaccin, volgens de Washington Examiner.

“We zullen op een betere plek zijn dan wie dan ook bijna ooit is geweest met een nieuw vaccin waar je al veel doses hebt, maar je moet nog steeds nadenken over hoe je de prioriteiten kunt kiezen in de eerste paar maanden, totdat we iedereen kan immuniseren, ”zei Francis Collins, directeur van de National Institutes of Health, volgens de WSJ.

READ  Alles wat er is gebeurd in GTA Online 2021 en waar is GTA 6?

De regering-Trump zegt dat het meer dan $ 12 miljard heeft toegezegd om de ontwikkeling van zes potentiële coronavirusvaccins te ondersteunen, die volgens gezondheidsdeskundigen de sleutel zijn tot het beëindigen van de dodelijke COVID-19-pandemie.

De regering streeft ernaar om tegen januari 300 miljoen doses van een veilig en effectief vaccin af te leveren, terwijl bedrijven zoals Moderna en AstraZeneca testen of hun injecties zullen werken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *