De games van 2021: Praey for the Gods


De games van 2021: Praey for the Gods – Deze game is sinds 2014 in ontwikkeling bij No Matter Studios. Dat lijkt lang te duren voordat je beseft dat deze ambitieuze titel door slechts drie mensen is gemaakt. In eerste instantie werd er parttime aan de game gewerkt, maar dat veranderde eind 2015 dankzij een indrukwekkende teaser. De studio lanceerde in de zomer van 2016 een enorm succesvolle Kickstarter-campagne en sinds begin 2019 is er een early access-versie van Praey for the Gods beschikbaar op Steam. Bijna iedereen die de vroege versie op Steam heeft gespeeld, is er erg enthousiast over. Begin 2021 kunnen we eindelijk voor onszelf bepalen of het eindresultaat echt de moeite waard is.


Praey for the Gods – De game speelt zich af in een stervende wereld. Het is aan jou om het mysterie van de eindeloze winter te ontdekken en het tij te keren. Tijdens je reis zul je enorm gevaar tegenkomen en alleen door de strijd aan te gaan, heb je de kans om de meedogenloze reis te overleven. Dat is tenminste hoe de ontwikkelaar de game omschrijft. Als dat u enigszins bekend in de oren klinkt, kan dat kloppen. De game is erg ge├»nspireerd door Shadow of the Colossus, maar je kunt het geen directe kopie noemen. Dankzij de Kickstarter, die meer dan een half miljoen dollar heeft opgehaald, is het oorspronkelijke budget verdubbeld en zijn de omvang en gameplay aanzienlijk uitgebreid.

Volgens creatief directeur Brian Parnell is er ook gekeken naar Breath of the Wild. Zo zul je in Praey for the Gods veel klimmen, heb je de beschikking over een parachute en moet je rekening houden met je uithoudingsvermogen. Net als in Deus Ex heb je verschillende oplossingen om met bazen om te gaan, maar er zijn meer gevaren waar je op moet letten. Om te overleven moet je jagen zodat je voedsel hebt. Vuur speelt een belangrijke rol om je warm te houden en je zult je eigen wapens moeten maken om het op te nemen tegen de vele kleinere vijanden. Alleen door jezelf goed voor te bereiden en de wereld uitgebreid te verkennen, krijg je de kans om het einde te halen.

READ  MLB bespreekt uitgebreide play-offs voor het seizoen 2020

blanco
Voorlopige verwachting: Shadow of the Colossus is een cultklassieker en een betoverende ervaring, maar laten we eerlijk zijn, je kunt de gameplay niet echt gevarieerd noemen. Je vindt en verslaat de verschillende Colossi en dat komt er eigenlijk op neer. Praey for the Gods ziet er even mooi uit, maar lijkt vooral de gameplay te verdiepen. Als ontwikkelaar No Matter Studios daarin slaagt, hebben we misschien een nieuw juweeltje in ons midden. Als we de bijna 1000 Early Access-recensies op Steam mogen geloven, met een score van zeer positief, lijkt er maar heel weinig mis te kunnen gaan.

Written By
More from Aubrey Mason

Longtime Knick Lance Thomas kijkt uit naar het toeval met Nets

Terug thuis zijn Spencer Dinwiddie, Taurean Prince en Kyrie Irving, Kevin Durant,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *