De gratis Ghostwire Tokyo-update voegt nieuwe inhoud en Denuvo DRM toe

De gratis Ghostwire Tokyo-update voegt nieuwe inhoud en Denuvo DRM toe

Er is een nieuwe gratis update voor Ghostwire Tokyo die nieuwe verhaalmissies voor één speler, gevechtsmogelijkheden, meer functies voor de fotomodus en een extra spelmodus toevoegt aan Bethesda’s bovennatuurlijke horrorspel. De Spider’s Thread DLC-patch lijkt echter controversiële Denuvo DRM-technologie in het spel te hebben geïntroduceerd, wat voor sommige gebruikers zorgen kan baren in de aanloop naar de releasedatum van Starfield van de uitgever.

Ghostwire Tokyo Spider’s Thread is nu beschikbaar op Steam, de Epic Games Store en de Microsoft Xbox Store, samen met PlayStation- en Xbox-consoles. De gratis update bevat ook enkele verbeteringen van de levenskwaliteit, waaronder de toevoeging van individueel aanpasbare sneltoetsen en updates van verschillende prestaties.

Samen met de nieuwe inhoud lijkt de nieuwe Ghostwire Tokyo-patch Denuvo anti-sabotage DRM (Digital Rights Management) in het spel te hebben geïntroduceerd. Denuvo wordt vaak beschouwd als een controversiële oplossing tegen piraterij, vanwege gevallen waarin het de prestaties in het spel nadelig beïnvloedt. Het nieuws komt slechts een dag nadat Capcom Denuvo uit Resident Evil Village verwijderde, nadat Square Enix hetzelfde deed op verschillende van zijn pc-releases.

Na wat testen, DSOGaming Bevestigt Ghostwire Tokyo gebruikt nu Denuvo na deze laatste update. Door het aantal CPU-cores dat door de game wordt gebruikt meerdere keren te wijzigen, verschijnt er een authenticatiebericht van Denuvo waarin wordt bevestigd dat de game niet langer kan worden geverifieerd “op nieuwe hardware”.

Het is ongebruikelijk dat dergelijke tools zo lang na de release worden toegevoegd, maar het is vermeldenswaard dat de game onlangs de PC Game Pass-abonnementsservice van Microsoft heeft gehaald, maar naast de Spider’s Thread-update kan Bethesda waarschijnlijk verwachten dat de game weer in de schijnwerpers staat andere. Ontwikkelaar Tango Gameworks trekt de laatste tijd ook veel aandacht door zijn verrassingshit Hi-Fi Rush.

READ  Ik heb eindelijk pc-gaming een kans gegeven, en nu ben ik een echte gelovige

Denuvo toegevoegd met Spider’s Thread-release updaten Het zal waarschijnlijk alleen maar brandstof toevoegen aan het vuur rond aankomende Bethesda-games zoals Starfield, aangezien werd aangekondigd dat Redfall Denuvo anti-cheat op pc zou gebruiken. Er is momenteel geen bevestiging dat de service in Starfield zal worden gebruikt, maar nu Bethesda de implementatie ervan in meer van die games bevestigt, lijkt dat zeker een sterke mogelijkheid.

Bekijk onze Ghostwire Tokyo-recensie om te zien wat we van het origineel hebben gemaakt, en bekijk meer van de beste spookgames op pc als je van je bovennatuurlijke zenuwen houdt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *