De Hellcat-side-by-side-swap kon alleen maar slecht aflopen

De Hellcat-side-by-side-swap kon alleen maar slecht aflopen

Er is een soort universaliteit om de grootste, krachtigste motor in het kleinste en lichtste pakket te willen stoppen. We vragen ons allemaal af: “Wel, hoe zou een motorfiets met 1000 pk zijn?” Of misschien is het alleen ik en mijn geestverwanten SXS-blog Dat plaatst de 800 pk sterke motor van de Dodge Demon naast elkaar.

Deze mensen waren verantwoordelijk voor een aantal constructies naast elkaar die totaal los stonden van de werkelijkheid. En de duivelse ruil is niet eens de gekste; Dat gaat naar de side-by-side-specificatie van 1.000 pk Ze hebben vorig jaar gebouwd die Toyota 2JZ-motor gebruiken voor katalysator. Hoewel deze build specifiek bedoeld was om snel te werken, is de door Demon verwisselde build alleen ontworpen om burn-out te doen.

Het is een oefening in cognitieve dissonantie. De buitenkant ziet er grotendeels uit als een normale CF-Moto 1000XL, maar daaronder is complete waanzin. Ford Mustang-wielen onthullen het geheim van schittering, maar onder het hefbed bevindt zich de 800 pk sterke 6,2-liter V8 van de Dodge Demon. Het is in alle opzichten decoratief, met de achterbank als host voor het grootste deel van de motor, terwijl de Powerglide-versnellingsbak zich direct achter de motor verbergt. Via een korte aandrijfas wordt het vermogen verpakt in een S550 Mustang achtersubframe, compleet met draagarmen, assen en achterdifferentieel.

Veel op maat gemaakte fabricage maakte het schakelen mogelijk, met een aangepaste versnellingskoppeling die is geconfigureerd om de Powerglide te verbinden met de shifter-locatie met de bijpassende 3D-geprinte poorten. Een aan de achterzijde gemonteerde koeler houdt de zaken onder controle, terwijl een aan de voorzijde gemonteerde oliekoeler de olietemperatuur onder controle houdt. De transmissie is speciaal ontworpen om snel tussen de eerste en tweede versnelling te kunnen schakelen om de wielsnelheid te regelen bij vermoeidheid. De machine draait tijdens de burn-out met een geschatte achterwielsnelheid van 170 mph, wat een gebied is waar de banden knallen.

READ  Maak het startscherm van uw iPhone 'esthetisch': hoe u nu uw app-pictogrammen in iOS 14 kunt wijzigen

De bouw is nieuw in bedrijf, maar heeft nog geen ophef gemaakt. Dus hoewel het geweldig klinkt en overdreven bang is, zijn er stappen die nog niet zijn voltooid. Maar op dit punt is lof op zijn plaats: dit is een van de gekste dingen op vier wielen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *