De iPhone 15 Pro Max laat 96% hogere downloadsnelheden zien vergeleken met de 14 Pro Max

De iPhone 15 Pro Max laat 96% hogere downloadsnelheden zien vergeleken met de 14 Pro Max

De iPhone 14 Pro Max heeft het afgelopen jaar enkele records gevestigd voor gemiddelde downloadsnelheden met mobiele verbindingen. Nu laat het eerste rapport van Ookla zien hoe snel de iPhone 15 Pro Max is als het gaat om mobiele prestaties – en hij is bijna 100% sneller.

Ookla heeft zijn laatste nieuws gedeeld Mobiel prestatierapport Vergelijk vandaag nog grote Amerikaanse providers op het gebied van download- en uploadsnelheden, consistentie, beschikbaarheid en meer.

Dat rapport laat zien hoe de populairste smartphones in de VS zich in het derde kwartaal van 2023 hebben ontwikkeld op het gebied van download-/uploadsnelheid en latentie.

In de herfst van 2022 pakte de iPhone 14 Pro Max de kroon, maar verloor vervolgens de titel voor de hoogste mobiele snelheden in zowel het vierde kwartaal als het eerste kwartaal van 2023.

Opvallend is dat in het tweede kwartaal van 2023 bij tests van Ookla de gemiddelde downloadsnelheid van de iPhone 14 Pro Max daalde naar 127,83 Mbps. Destijds Samsung Galaxy S23Ultra Het behaalde de eerste plaats met een gemiddelde downloadsnelheid van 161,86 Mbps.

Snelste smartphones qua downloadsnelheid Q3 2023

nu Het eerste onderzoek van Ookla Bij de iPhone 15 Pro en Pro Max waren de resultaten zeer indrukwekkend.

De iPhone 15 Pro Max verpletterde alle andere apparaten op de lijst met een gemiddelde downloadsnelheid van 251,37 Mbps. Dat was ongeveer 10% sneller dan de 15 Pro.

Vergeleken met de snelheid van 127,83 Mbps van de iPhone 14 Pro Max in het tweede kwartaal van dit jaar, leverde de 15 Pro Max een gemiddelde downloadsnelheid die 96,6% sneller was.

READ  Gratis download Windows 10 voor dummies (waarde $24,99) - verloopt morgen

Hier is een blik op dezelfde statistiek uit het tweede kwartaal van 2023:

Omdat het marktaandeel van de iPhone 15 Pro/Max op de totale iPhone-apparaten echter slechts een maand na de lancering relatief laag zal zijn, heeft Samsung nog steeds de hoogste gemiddelde downloadsnelheden:

9to5Mac neemt

Het is moeilijk om precies te weten hoeveel van de verbetering in de prestaties van de iPhone 15 Pro Max te danken is aan de hardware/het apparaat zelf, en hoeveel te danken is aan netwerkverbeteringen en aan het early adopter-effect (degenen die het meest waarschijnlijk de nieuwste high-end kopen) eind-iPhones zijn degenen die waarschijnlijk betere mobiele verbindingen hebben).

Maar vorig jaar, direct nadat de 14 Pro Max werd gelanceerd, was de hoogste gemiddelde downloadsnelheid gemeten door Ookla 147 Mbps. Dat daalde toen de adoptie van de iPhone 14 Pro Max in het tweede kwartaal van dit jaar groeide naar 127 Mbps.

Als hetzelfde deze keer het geval is, zullen we zien dat de iPhone 15 Pro Max op de lange termijn een gemiddelde downloadsnelheid van 230 Mbps biedt, misschien wel ongeveer 100 Mbps sneller dan de vorige generatie, wat indrukwekkend zou zijn.

Een ander bewijs dat suggereert dat de iPhone 15 Pro Max het meeste verschil maakte, is dat de gemiddelde mobiele prestaties in de VS het afgelopen jaar zijn verbeterd, maar niet met 100 Mbps.

Vreemd genoeg, de Qualcomm

Het is ook interessant dat de iPhone 15 en 15 Plus niet op de lijst van Ookla stonden voor maximale downloadsnelheden wanneer ze dezelfde Qualcomm X70-modem delen als de 15 Pro/Max. Maar er kan iets aan de hand zijn met de integratie van de modem met de A16 Bionic- en A17 Pro-chipsets en/of andere factoren die dit verschil maken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *