De next-gen veranderingen van The Witcher 3 wijzen op goede dingen voor de toekomst van de serie

CD Projekt Red heeft weer een overaanbod. Hoewel het vertrouwen van spelers een deuk heeft gekregen na de turbulente lancering van Cyberpunk 2077, is de gratis update voor de volgende generatie van The Witcher 3: Wild Hunt een terugkeer naar vorm, met de inspanning om een ​​toch al geweldige game te verbeteren die wijst op goede dingen voor de toekomst van de serie.

Wat een simpele port van de PlayStation 5- en Xbox-serie had kunnen zijn met Spartaanse graphics en een prijskaartje van $ 20, werd in plaats daarvan een zelfreflecterende missie voor CD Projekt Red, toen de ontwikkelaar terugging naar de tekentafel om echt te proberen The Witcher te verbeteren. 3. Iedereen die de fysieke versies heeft gekocht, zal zich herinneren dat er vroeger een verzameling extra goodies uit The Witcher 2 of 3 kwam (zoals soundtrack-cd’s en kaarten), en CD Projekt Red heeft daar in feite een digitale versie van gemaakt met de next-gen-update.

Of het nu een van de nieuwe pantsersets is op basis van geliefde boeklocaties zoals Dol Blathanna, fragmenten van de nieuwe overlevering, de geheel nieuwe missie of zelfs de nieuwe Gwent-kaart, het ontwikkelingsteam probeert echt te laten zien dat ze erom geven. Wat echt een goed voorteken is voor de toekomst, is niet alleen de inspanning achter deze nieuwe toevoegingen, maar in plaats daarvan de veranderingen die CD Projekt Red heeft aangebracht in eerdere mechanica.

Voor fans die terugkeren naar The Witcher 3, zijn de meest opvallende veranderingen in het vechtsysteem. Het is iets waar veel mensen oorspronkelijk aan verslaafd waren, omdat het soms een beetje traag en repetitief kan zijn, maar CD Projekt Red heeft veel kleine veranderingen aangebracht die voor echte intensiteit en dynamiek in elk gevecht zorgen.

READ  Officieel omgedoopt tot Rainbow Six Quarantaine Extract

Een nieuwe close-up camerahoek duwt spelers naar het midden van het slagveld, sprinten die naar L3 haakt voegt een nieuw gevechtsmechanisme toe, en een snel cue-systeem houdt je elk moment opgesloten in de strijd. Combineer die framerates met 60 fps gameplay en haptische feedback (althans op PS5), en gevechten voelen bijna scripted aan. Geralt gooit Yrden in de val van de ene vijand, ontwijkt de slag van de andere, flitst met Igni om ze allebei neer te halen, ontwijkt vervolgens de pijl voordat hij naar de boogschutter rent en een meedogenloos doel uitvoert. Elk gevecht voelt als een filmscène.

Deze wijzigingen lijken misschien een bevredigende verbetering als ze The Witcher 4 halen (bij gebrek aan een officiële naam), dus het feit dat CD Projekt Red ze nu onthult, geeft zeker aan dat er nog betere dingen op komst zijn. En zijn begrip van wat de samenleving wil, is zelfs nog interessanter.

CD Projekt Red stopte daar niet, want het bevatte al door fans gemaakte tweaks als officiële functies in de next-gen update. Verbeteringen aan de wereldkaart, balansupdates en zelfs enkele textuurupgrades waren allemaal functies die door het ontwikkelingsteam zijn toegevoegd, maar gemaakt door de community. Vooral nadat zoveel spelers buitenspel stonden bij de lancering van Cyberpunk 2077, toont het feit dat CD Projekt Red terug is met interesse in zijn gemeenschap hopelijk aan dat dezelfde fout niet zal worden herhaald wanneer The Witcher 4 wordt uitgebracht.

Het zal natuurlijk pas de eerste (of tweede) van vele nieuwe Witcher-games zijn, aangezien CD Projekt Red eerder dit jaar aankondigde dat er niet minder dan vijf sequels en spin-offs op komst zijn. Hoewel deze piek in game-ontwikkeling waarschijnlijk zijn eigen uitdaging zal vormen, zolang CD Projekt Red evenveel moeite en zorg besteedt aan zijn toekomstige games als bij de next-gen release van The Witcher 3, dan zullen fans van de serie zal winnen. Maak je geen zorgen.

READ  Nintendo lijkt uitgeput van acquisities, maar is niet tegen hen

Ryan Dinsdale is freelance journalist voor IGN en UK News Editor. Hij zal de hele dag over The Witcher praten.

0
Written By
More from Aubrey Mason
Call of Duty: Warzone Hardware Bans zijn blijkbaar geport naar Vanguard
Activision Blizzard wordt momenteel geconfronteerd met Lopende ernstige beschuldigingen van intimidatie En...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *