De nieuwe gamingmonitor van Corsair buigt naar een gebogen scherm

De nieuwe gamingmonitor van Corsair buigt naar een gebogen scherm

Kun je niet kiezen tussen het kopen van een plat of gebogen scherm? Corsair denkt de oplossing te hebben voor uw (erkende, gespecialiseerde) problemen met: Xenon Flex 45WQHD240: Een flexibel OLED-gamingscherm dat je met de hand kunt buigen om van vorm te wisselen.

Het wisselen van display is mogelijk dankzij het W-OLED-paneel van LG Display, waarmee Corsair nauw heeft samengewerkt bij de ontwikkeling van de Xeneon Flex. Interessant, in tegenstelling tot het prototype LG Display verscheen vorig jaar op CES die motoren gebruikt om te schakelen tussen platte en gebogen modi, Corsair laat je het scherm handmatig in een vorm buigen met een paar knoppen die zich uitstrekken vanaf de linker- en rechterkant van het scherm, Zoals deze video van YouTuber Bitwit laat zien. Je kunt zelfs de kromming van de linker- en rechterkant van het scherm onafhankelijk van elkaar aanpassen, wat leuk is, ook al is het niet helemaal duidelijk waarom je dat zou willen.

Scherm is een interessant concept, aangezien gebogen en platte schermen over het algemeen beter zijn in verschillende dingen. Sommige mensen geven de voorkeur aan platte schermen vanwege de productiviteit, omdat ze minder vervorming vertonen en minder vatbaar zijn voor vergrote reflecties. (ernstig, Sommige mensen hebben echt een hekel aan gebogen schermen.) Maar anderen houden van het gevoel van onderdompeling dat een gebogen scherm kan bieden, vooral voor gaming, omdat het scherm, op de juiste maat en afstand, de neiging heeft om je hele perifere zicht te vullen.

Wat andere specificaties betreft, is de Corsair-monitor een 45-inch 21:9 ultrabreed paneel met een verversingssnelheid van 240 Hz en een piekhelderheid van 1000 nits. De maximale kromming van de Xeneon Flex is 800R, maar u kunt de kromming kiezen die het beste bij u past. Het ondersteunt Nvidia’s G-Sync en FreeSync Premium variabele verversingssnelheidstechnologieën, en er is een reeks connectoren voor en achter, waaronder HDMI, DisplayPort, USB-C, USB-A en een hoofdtelefoonaansluiting.

READ  BruceDropEmOff neemt de Kick na meerdere bans op Twitch

Corsair’s Xeneon Flex is niet de eerste ter wereld, zoals Skyworth Chinese tv-fabrikant Vorig jaar kondigde het zijn flexibele converteerbare tv aan, maar het nieuwe scherm heeft een goede kans om als een van de eersten een wereldwijde release te zien. Helaas is er nog geen woord over wanneer dit zal gebeuren, of hoeveel we kunnen verwachten te betalen voor de franchise. Corsair zegt dat later dit jaar meer informatie over de lancering, beschikbaarheid en definitieve specificaties zal worden bekendgemaakt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *